atlétika

2021.07.18. 18:58

Hetedik lett a magyar váltó az Eb-n

Az észt fővárosban, Tallinban négy napon át zajló U20-as Európa-bajnokság utolsó napján is volt magyar érdekeltség vasárnap.

G. P.

A férfi 4x400 m-es váltóban ráadásul két békéscsabai, az egyéniben 5. Nadj Levente és a középdöntős Steigerwald Ernő is futhatott.

Utóbbi kezdett az 1-es pályán, és egyenletes futással az 5. helyen adta át a botot Nadj Leventének, aki beleadott apait-anyait, a nagyszerű, 46,43 másodperc alatt tudta le a kört, megtartva az 5. pozíciót. Bánóczy Árpád (Vasas SC) ugyan kettővel visszacsúszott, de a negyedik ember, Molnár Attila (Veszprém) a norvég futó előtt megtartotta a 7. helyet, és a váltó végül 3:10,49-es időeredménnyel zárta a döntőt. Európa-bajnok: Nagy-Britannia 3:05,25-el, megelőzve az olasz (3:07,13) és a német négyest (3:08,09).

Az előzményekről: a Nadj, Steigerwald, Bánóczy Árpád, Molnár Attila kvartett a szombat délelőtti előfutamok közül az elsőben kapott helyet és az olasz, illetve a fehérorosz négyes mögött a harmadik továbbjutó helyen végzett 3:10,26 perces idővel. Steigerwald Ernő kezdett, majd Nadj Levente zárta a váltóversenyt, mindketten alaposan kivették részüket a sikerből.

A magyar csapat egy éremmel zárta az Eb-t, a 17 éves Varga Gréta szombaton a 2. helyen ért célba a 3000 méteres akadályfutás döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában