kézilabda nb i. b

2021.07.19. 19:55

Fiatal edző irányítja az Előrét

Az új szezonban a 30 éves EHF Mesteredzői végzettséggel rendelkező Papp Bálint irányítja, az NB I. B.-s EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női csapatának szakmai munkáját. A korábban az NB I. B.-s Békési FKC férfi együttesénél dolgozó fiatal szakemberrel beszélgettünk pályafutásáról, és a lila-fehérekkel kapcsolatos terveiről.

Verasztó lajos

20210714 Békéscsaba NB I/B-s EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapata megkezdte a felkészülést a 2021/2022 es idényre, Papp Bálint új vezetőedző irányításával. Fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Képen: Papp Bálint EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapata vezetőedzője

Fotó: Bencsik Ádám

– Hány évig dolgozott Békésen? Miért döntött a váltás mellett?

– Nagyon fiatalon, tizennyolcévesen, 2009 októberében kerültem Békésre, ahol még játszottam egy rövid ideig, majd edzői feladatokat kaptam a klub utánpótlás-nevelésében. Kádas László mellé kerültem, akitől sokat tanultam, segítőjeként az NB I. B-s felnőtt csapat másodedzőjeként dolgoztam. Köszönettel tartozom Polgár Zoltánnak, hogy huszonötéves koromban, 2016-ban bizalmat szavazott nekem és megbízott a felnőtt csapat vezetőedzői feladatainak ellátásával. Öt szezonban irányítottam az együttest. Az első idényben a 2016–17-es bajnokságban bronzérmesek lettünk, egy évvel később egy ponttal maradtunk le a bajnok Mezőkövesd mögött, és nyertünk ezüstérmet. A következő szezonokban is az első hatban voltunk, legutóbb hetedikek lettünk, és ezzel biztosítottuk a békési klub számára az újrendszerű NB I. B-s bajnokságban való szereplés jogát. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan fejlődjek, most jött el a váltás ideje, és elfogadtam az Előre hívását. Békéscsabai lakosként sokat szeretnék tenni ezért a nagy múltú klubért.

Papp Bálint /Fotó Bencsik Ádám/

– Milyen tervekkel vágnak neki az új szezonnak?

– Számunkra az NB I.-ből történt kiesés után az azonnali feljutás a cél. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a másodosztályban új lesz a bajnoki rendszer. A klubok az alapszakaszban két tíz csapatos csoportban mérkőznek, ahonnan az első öt kerül a felsőházi rájátszásba, ahol további tíz mérkőzés vár az együttesekre, a másik csoport első öt helyezettje ellen. Nálunk az igazolásoknak köszönhetően, úgy érzem, hogy a tehetséges sajátnevelésű fiatalokkal együtt reális esélyünk van a feljutást jelentő első két hely elérésére. Információim szerint szinte minden csapat jelentősen erősített, és úgy tudom, hogy a Nyugati csoportban vannak olyan együttesek, amelyek szeretnének feljutni az élvonalba. Mi folyamatosan kemény munkával készülünk, a csapat NB I.-es ritmusban dolgozik, azaz gyakorlatilag a hét minden napján tartunk edzést, és a hétvégeken lesznek majd a bajnoki mérkőzések. Az az elvem, hogy mindig a soron következő ellenfélre kell jól felkészülni, és megnyerni a találkozót.

– Hogyan alakul az Előre NKSE felkészülése a szeptemberi bajnoki nyitányra?

– A keretünk tizennyolc tagú, amelyből ketten hiányoznak, a junior Eb-t nyert magyar válogatott irányító-lövője, Kukely Anna, valamint az ifjúsági válogatottal készülő Bucsi Lili. Annak örülök, hogy vannak olyan rutinos játékosaink, mint a korábbi válogatott beálló, Mayer Szabina, valamint a gólerős átlövő, a nyáron hazatért Kiss-Walfisch Mercédesz. Tőlük sokat tanulhatnak a fiatalok. Hazai környezetben dolgozunk, majd augusztus elején Tatára megyünk, egyhetes edzőtáborba. A felkészülési mérkőzésekre is erős ellenfeleket választottunk, játszunk az újonc élvonalbeli Vasassal, és megmérkőzünk a Debrecennel is. Az első alkalommal kiírt augusztus 20.–21.-ei Szabó Károly emléktornán három NB I.-es csapat vesz részt, de a kisvárdai villámtornán is élvonalbeli ellenfelek lesznek. Tatán is két NB I.-es együttessel mérjük majd össze a tudásunkat. Közvetlenül a rajt előtt a megye másik NB I. B-s csapata, az Orosházi NKC ellen tartjuk a bajnoki főpróbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában