labdarúgás NB II.

2021.07.30. 15:21

A nyáron megerősödtek a lila-fehérek, rangadóval kezd az Előre

A hétvégén megkezdődik az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 2021–2022-es idénye. Nyolcvanhárom nap után elhangzik a sípszó vasárnap este a Kórház utcai stadionban, ami a 43. Békéscsaba–Szeged örökrangadó kezdetét is jelzi.

V. L.

Magyarországon közönség előtt rendezhetők a mérkőzések, így a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók élőben tekinthetik meg a 19 órakor kezdődő villanyfényes szezonpremiert.

Érdekesség, hogy tavaly is a Szeged ellen mérkőzött az első fordulóban az Előre, akkor idegenben 2–1-re nyertek a lila-fehérek, sőt december 6-án a hazai mérkőzésen is győzött a csabai együttes, a Kórház utcában 4–1 lett a végeredmény.

Az Előre június 21-én kezdte meg a felkészülést az új idényre. Az eltelt hat hét alatt egy egy hetes edzőtábor, valamint hat edzőmérkőzés is szerepelt a programban, amelyeken elsősorban nem az eredmény, hanem a meccsterhelés volt az elsődleges cél.

A Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es csapata a 2021–2022-es őszi szezonban. Felső sor (balról-jobbra): Czinanó Antal. Nikola Pantovics, Paudits Patrik, Sipos Gábor, Babinyecz Balázs, Laky László, Fazekas Lóránt, Bora György, Albert István, Krnács Richárd, Farkas Márk, Kitl Miklós, Borbély Bence, Horváth Péter, Winter Dániel. Középső sor (balról-jobbra): Molnár Levente – kapusedző, Bacsa Zoltán – masszőr, Láza János – asszisztens edző, Szikszai László – elnökségi tag, Ilyés Tamás – elnökségi tag, Barkász Sándor – többségi tulajdonos, Preisinger Sándor – vezetőedző, Kozma János – elnök, Tököli Attila – asszisztens edző, Szekeres Adrián – asszisztens edző, Steigerwald Ernő – technikai vezető, Tóth Roland – kit manager, Szigeti Zoltán – masszőr. Alsó sor (balról-jobbra): Nagy Sándor, Kovács Ádám, Máris Dominik, Hodonicki Márk, Király Patrik, Ilyés Tamás, Gránicz Patrik, Mikló Roland, Varga Szabolcs, Lukács Raymond, Puskás Gábor, Mészáros Márk, Szabó Péter. /Fotó: Előre 1912/

A nyáron változott a lila-fehérek kerete is, hárman távoztak, és hatan érkeztek. Az első keretből Uram János (Vasas), Pilán Márkó (Balassagyarmat) és Hursán György (Pécsi MFC) távozott. Az új játékosok Mikló Roland (Kazincbarcika), Sipos Gábor (Puskás Akadémia II.), Albert István (Csákvár), Varga Szabolcs (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Puskás Gábor (Kecskeméti TE) és Winter Dániel (MTK).

Profi szerződést kapott több fiatal labdarúgó is (Borbély Bence, Oláh Ákos és Sipaki Patrik), akiknek ez az idény a szabályozások miatt kifejezetten kedvez, így hatalmas lehetőség előtt állnak, hogy megmutathassák a tudásukat.

A vasárnapi találkozó igazi rangadó lesz, aminek érdekessége, hogy a Szeged gyakorlatilag harminc éve nem tudott győzni Békéscsabán.

Preisinger Sándor, az Előre vezetőedzője így nyilatkozott a felkészülésről, és a nyitányról a klub tévéjének.

– Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk az edzéseken, és elvégeztük a tervezett munkát. A meglévő keret erősebb mint a tavalyi volt. Jól ismerjük a szegedieket, szeretnénk legyőzni őket, ehhez nekünk a saját játékunkat kell majd bemutatnunk ellenük. Sérülés miatt Király Patrik és Babinyecz Balázs nem állhat rendelkezésre, de Szabó Péter sincs még bevethető állapotban.

Varga Szabolcs Szegedről érkezett, ő így vélekedett:

– Jó kis csapat alakult ki, úgy érzem sikerült beilleszkednem. Presztízs meccs a szegediek elleni, ha százszázalékos teljesítményt tudunk nyújtani, akkor győztesen hagyhatjuk el a pályát.

A szegediek a tavaszi idényben menet közben edzőváltáson estek át, Dragan Vukmir irányítja a csapatot. A csongrádiak a nyáron leigazolták Daru Bencét (Csákvár), Molnár-Farkas Tamást (Szolnok), Farkas Aurélt (Nyíregyháza), Vári Barnabást (ETO FC Győr), Temesvári Attilát (Budapest Honvéd) és Kovács Milánt (Vasas).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában