kézilabda nb i.

2021.05.28. 16:35

Siófokon zárja a szezont az Előre NKSE

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság zárófordulójában szombaton 18 órakor a tizennegyedik helyezett, már kiesett EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata a negyedik helyezett Siófok KC otthonában lép pályára.

V.L.

Archív felvétel

Vida Gergő, a lila-fehérek távozó vezetőedzője ezen a találkozón ül utoljára a békéscsabai kispadon. A fiatal nyáron Debrecenbe visszatérő szakember így fogalmazott az esélyekről: – Örülök annak, hogy szerdán a Dunaújváros ellen győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától, és a lelkes szurkolóinktól, akik most is nagy segítséget jelentettek. A Siófok egy erős, nemzetközileg jegyzett, hazai, és külföldi válogatottak egész sorát felvonultató együttes, amely a nem régen befejeződött Európa Ligában ezüstérmet nyert a francia Nantes mögött.

Archív felvétel

Számunkra a tisztes helytállás marad szombatra, szeretnénk becsületesen befejezni a bajnoki idényt a házigazdák ellen, akik egyértelműen a mérkőzés esélyesei. Az utóbbi bajnoki találkozókon a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen a lányok megmutatták az igazi arcukat. Látszik a fejlődés az együttes tagjain, és meggyőződésem, ha nem lett volna a koronavírus-járvány – amely sok gondot okozott nekünk ebben a szezonban – bizonyára előrébb végezhettünk volna a tabellán. Ugyanaz a keret készül a szombati találkozóra, amely legutóbb a Dunaújváros ellen.

Információink szerint a siófoki együttes három meghatározó játékosa, a balátlövő Andrea Kobetic, és a két a balszélső Camille Aoustin, és Hársfalvi Júlia sérüléssel bajlódik. A Siófok házi gólkirálynője a horvát válogatott beállós Jezic 101 góllal, de a magyar válogatott jobbátlövőjére, Kiss Nikolettre, aki 90 gólt lőtt, és a jobbszélső Simone Böhmére is figyelni kell, aki hatvanhét gólig jutott. A Balaton-partiaknál egy korábbi békéscsabai kézilabdázó, a jobbszélső Such Nelli szerepel, aki a szezon eddig mérkőzésein 55 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában