kézilabda NB II.

2021.04.12. 16:23

Háromból három vereség Békésben

A békéscsabai, a kondorosi és a köröstarcsai kézisek is kikaptak az NB II. legutóbbi fordulójában.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kiskunmajsai KC–Békéscsabai BDSK 44–34 (22–17)

Kézilabda NB II-es mérkőzés. Férfi. Kiskunmajsa, zárt kapuk mögött. V.: Kovacsik, Polgár Cs. BDSK: Mézes – dr. Sári 2, TÁRNYIK 9 (1), BAGDI 8, Ozsgyán Zs. 2, FEKETE L. 10 (3), Mezei 3. Cs.: Olajos-Tóth (kapus), Tóth A. Edző: ifj. Skaliczki László. A Kiskunmajsa legjobb góldobói: Vadkerti-Tóth 12 (1), Matanovity 9, Tan 8 (3), Benkő 5 (1). Kiállítások: 8, ill. 0 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4. Az őszi 9. fordulóból pótolt mérkőzésre mindössze egyetlen mezőnycserével tudott kiállni a békéscsabai együttes, ami tulajdonképpen már a kezdés előtt megpecsételte sorsát a hozzá hasonlóan nehéz helyzetben lévő, rutinos majsai gárda otthonában. A frissebb házigazdák előbb megszilárdították a vezetésüket, majd 5 gólra hizlalták az előnyüket (23. p.: 17–12), amit a szünetig meg is tartottak. A folytatásban – amíg bírta erővel –, tartotta a lépést a „Belvár” (42. p.: 28–24), azt követően azonban egy villám ötös szériával lezárta a meccs érdemi részét a Kiskunmajsa. A csabaiakat dicséri, hogy az utolsó erőtartalékjaikat mozgósítva döntetlenre hozták az utolsó negyedórát.

Kondorosi KK–Makói KC 31–39 (16–20)

Férfi. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Feind, Kathi. Kondoros: SZTANCSIK – Istenes L. 3, Ambrus 2, RAFFAI 6, TÓTH G. 6, KASNYIK V. 6, Istenes I. 2. Cs.: KASNYIK T. 6. Edző: Kósa Balázs. A Makó legjobb góldobói: Gazsó 7, Miksi 6, Fodor 6. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3. A 7. fordulóból elhalasztott meccs pótlásán a Makó majdnem két teljes sorral, a Kondoros az öregfiúk csapatokat is „megszégyenítő” átlagéletkorral, egy cserével lépett pályára. A vendégek hamar előnyt tudtak szerezni, de a KKK tudatosan, jól lassította a játékot. Az első félidő 20. percében Ambrus sérülése pecsételte meg végleg a hazaiak sorsát. A maroknyi hazai csapat a 2. félidőben még az egygólos különbség eléréséért is támadhatott. Később néhány hibát gyorsan megtorolva hamar nagyobb előnyt alakítottak ki a végül a meccset is megnyerő makóiak.

Köröstarcsai KSK–Kunszentmárton KSK 24–25 (13–10)

Férfi. Mezőberény, zárt kapuk mögött. V.: Dohány, Nagy L. Köröstarcsa: DOMOKOS – Molnár K., BÖGRE 4, Brezowski 3, Molnár S. 3, LŐRINCZI 4, Kovács I. 2. Cs.: Kiss N. (kapus), Kovács L., Papp D., Rácz, POLGÁR 6 (5), Molnár B., Répási 2. Edző: Molnár Zoltán. A Kunszentmárton legjobb góldobói: Gelley 11 (3), Békési 4. Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 6/4. Az 1. félidőt a tarcsaiak egy jó sorozattal megnyugtatóvá tették a vezetésüket. A 39. percben a hazaiak kialakították a legnagyobb különbséget a csapatok között (17–13), ezt az előnyt a játékrész közepéig stabilan tartották (21–18). A meccs utolsó negyedében a Kunszentmárton óriási rohamba kezdett, az 57. percre kiegyenlített. A végjátékban két hetest is lőhettek a vendégek, ezzel a vezetést is átvéve. A házigazdáknak fél percük maradt az egyenlítésre, de az akciójuk végén néma maradt a játékvezetők sípja, így elmaradt a pontszerzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában