kézilabda

2021.03.06. 19:55

Értékes orosházi döntetlen született a Tisza partján

Szombaton a PC Trade Szeged otthonába látogatott az OXXO Energy Orosházi NKC.

V. L.

PC Trade Szeged–OXXO Energy Orosházi NKC 26–26 (14–12)

Kézilabda NB I. B.-s női mérkőzés, Szeged, zárt kapuk mögött. V.: Bátori, Szécsi Lantos. Orosháza: CSIZMADIA – BÍRÓ 4, Maláti 5, Tóth S. 1, Mikula 3, MÁRCZY 4, MOHAROS 5. Cs.: Cseh (kapus), Magó, Vörös 3, Kenyeres 1, Szabó D., Nemes, Ács, Horváth B. Edző: Herbert Gábor. A Szeged legjobb dobói: Zsikó 7 (4), Miklós 5, Szabó F. 5.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 1/0.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, az 5. percben 3–3 volt az állás. A 10. percben háromgólos előnyt szerzett az ONKC (4–7). A hazaiak azonban nem adták fel, és a 13. percben 7–7-re egyenlítettek. Ezt követően, ismét az Orosháza került előnybe, és a 18. percben 10–7-re vezetett. A szegediek fokozatosan kezdték meg a felzárkózást, és a 24. percben 12–12-re egyenlítettek, amikor Herbert Gábor időt kért. A félidő végére a hazaiak kétgólos előnyt szereztek, miután az ONKC kilenc percig nem tudott gólt lőni.

Fordulás után a Tisza-partiak tartották az előnyt (34. p.: 16–14). Az orosháziak erősítettek, négy perc alatt három gólt lőttek, és fordítottak (16–17). Nagy csata folyt a pályán a szegedeiek két üres kapus góllal ismét fordítottak (43. p.: 19–18). Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni, az 52. percben 23–22-es orosházi vezetésnél Herbert Gábor időt kért, hogy felkészítse a hajrára a vendégeket. Maláti Dóra góljával az 55. percben egy góllal vezetett az ONKC, amikor a szegediek mestere, Vojkovics Gyula kikérte az idejét. Az utolsó perc hallatlan izgalmakat hozott, hiszen 25–25-nél, 59 perc 12 másodpercnél Szabó Dorinát kiállították, és mivel neki ez a harmadik volt piros lapot kapott. A hazaiak 59:33-nál gólt lőttek, majd Herbert Gábor időt kért. Az ONKC emberhátrányban kilenc másodperccel a lefújás előtt Márczy révén egyenlített, ekkor a Szeged kért időt, de a vendégek kivédekezték az utolsó másodperceket. A küzdelmes, fordulatos mérkőzésen bármelyik csapat nyerhetett volna, a döntetlen igazságosnak mondható.

Herbert Gábor: – Gratulálok a lányoknak a döntetlenhez. Amelyik csapat a végén így tud küzdeni, az hosszútávon sokra hivatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában