röplabda

2021.03.19. 10:14

Célba veszi a döntőt a BRSE

Tévés mérkőzéssel kezdődik meg a minimum három, de akár öt mérkőzésig is eltartó Swietelsky-Békéscsabai RSE–1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabda Extraliga elődöntő párharca. A találkozó vasárnap 19.45 órakor kezdődik a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

Gajdács Pál

Archív felvétel

A két csapatnak egészen friss élményei lehetnek egymásról, hiszen hét nappal ezelőtt egy másik sorozat, a Magyar Kupa elődöntőjében csapott össze Tóth Gábor és Szasa Nedeljkovics együttese. Akkor, mint ismert, a BRSE diadalmaskodott három szettben, s jutott be a döntőbe, ahol aztán nem bírt a Nyíregyházával. A somogyiak ugyanakkor győztesen fejezték be a budapesti négyes döntőt, és az UTE 3:2-es legyőzésével a klub történetének első érmét szerezte meg. A csabaiak pedig csak a Magyar Kupában a hetediket. Az ezüstök száma ezzel túlsúlyba került, hiszen a két arany és bronz mellé sikerült megkaparintani a harmadikat a második legfényesebb medálból.

A somogyiaknál erre a hétre időzítettek egy fontos bejelentést: háromszezonnyi sikeres munka után újabb három évvel meghosszabbították Szasa Nedeljkovics vezetőedző szerződését. A szabadkai szakember 2018 óta többször is történelmet írt az együttessel a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt.

Archív felvétel

A békéscsabaiak ezúttal is különösebb felhajtás nélkül, csendesen készültek az Extraliga elődöntőjére. Az elmúlt hétvége tanulságait nyilván kielemezték a szakmai stáb tagjai, és a játékosokkal együtt minden idegszálukkal a vasárnap késő esti ütközetre koncentrálnak, ami más lesz, mint a múlt szombati. Az mindenképpen a csabaiak mellett szól, hogy mindhárom idei összecsapást megnyerték, az Extraliga alapszakaszában, Somogyban is győzni tudott a BRSE, a februári hazai találkozót pedig ugyanúgy 3:0-ra nyert a csapat, mint a kupa elődöntőt. Ha a múlt szombati játékát nyújtja a BRSE, úgy győzelemmel rajtolhat az elődöntőben, de ha a vasárnapit, akkor lehetnek nehézségei.

A Swietelsky-Békéscsabai RSE–1. MCM-Diamant Kaposvár mérkőzést – melyet az M4 Sport+ közvetít – Ujházi Mónika és Jámbor Tamás vezeti.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában