fejlesztés

2021.03.26. 12:47

Áttervezték a békési csarnok alapozását

A dinamikus hatások elkerülése érdekében áttervezték az épülő békési kézilabda-munkacsarnok alapozását – tájékoztatott Polgár Zoltán, Békés fejlesztésekért felelős alpolgármestere, miután egyeztetett az építésvezetővel a kérdésben.

P. G.

Az előzményekkel kapcsolatban megtudtuk, a kivitelező több ízben kapott jelzéseket a beruházásával kapcsolatosan a lakosság részéről, amelyben az érintettek aggodalmukat fejezték ki az építkezés által okozott dinamikus hatások miatti esetleges károkkal kapcsolatosan.

Az alpolgármester kiemelte,

a szakemberek ezúton is szeretnék megnyugtatni a lakosságot és a közvetlen szomszédos lakóközösségeket, hogy az épület alapozását áttervezték, hogy dinamikus hatások ne legyenek.

Mindezt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is jóváhagyta. Az épület alapozása fúrt cölöpöző technológiával készül, amely nem jár rezgéssel, csak a betonszállító járművek terhelik a forgalmat kismértékben.

– A hétvégi munkavégzéssel kapcsolatban is tájékoztatást kaptam, hiszen erről is merültek fel kérdések. Mint megtudtam, a lehetőségekhez mérten kerülik. Általában a hosszú hétvégék miatti kieső munkanapok pótlására szoktak csak szombati munkanapot beiktatni – hangsúlyozta­.

A békési kézilabda-munkacsarnok közel 1,1 milliárd forintból épül meg a Fáy utcában. A beruházás enyhíti a békési sportlétesítmények zsúfoltságát, valamint az utánpótlás-nevelést is segíti majd. A fejlesztésnek köszönhetően több száz gyermek számára lesz sokkal több lehetőség elérhető. P. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában