Labdarúgás

2021.02.05. 14:03

Szintet lépnének a gyomaiak

A Dévaványa elleni szombati, gólokban gazdag párharc, melyet a szomszédvár nyert 7–1 arányban, már a harmadik idei tesztmérkőzést jelentette a Gyomaendrődi FC labdarúgói számára. A zöld-fehér csapat január 11-én komoly tervek megvalósítása érdekében látott hozzá a téli felkészülésnek, ennek megfelelő aktivitással dolgozik Kovács Gyula irányításával.

Gajdács Pál

A gyomai kapus, Vastagh Zsolt Csaba októberben három gólt kapott Okányban, csapata 3–2-re kikapott

– Heti négyet edzünk, ehhez jönnek még a gyakorlómeccsek, melyekből szintén négyet iktattunk a programba – mondta a tréner. – Megmérkőztünk már az akadémia U16-os korosztályával, majd a Csabacsűddel, hét végén pedig a ványaiakkal teszteltünk. Ez utóbbi találkozón ólomlábakon jártak a fiúk, ami betudható annak, hogy csúcsterhelést kaptak az előző héten.

A szakvezető azt is hozzáfűzte: az alapozás második felétől egyre inkább a frissítésre és a gyorsításra helyezi a súlypontot, hogy a február 20-i békésszentandrási bajnoki mérkőzésükre topon lehessenek a játékosai.

A gyomai kapus, Vastagh Zsolt Csaba októberben három gólt kapott Okányban, csapata 3–2-re kikapott

– Bár matematikai esélyünk még maradt a megyei I. osztályú részvételre, ennek nagyon kicsi a valószínűsége, hiszen mindkét áthozott meccsünket hoznunk kellene, ráadásul a csoport mezővárosi derbijén is nekünk kedvező eredménynek kellene születnie – sorolta az edző. – Ezért is készülünk a másodosztályra, ott szeretnénk dobogón végezni. Az előttünk álló fél év jó lesz arra, hogy a fiataljaink további tapasztalatokat szerezzenek, azt követően pedig újabb szintet léphessünk. Amennyiben sikerül megnyernük a szentandrási mérkőzésünket, úgy igen kedvező pozícióból várhatjuk a tavaszi folytatást, ami jó kiindulóalap lehet a terveink realizálásához.

Kovács Gyula szavait erősítheti, hogy az őszi gyomaendrődi csapatban csak minimális változások történtek. Mezőtúrra távozott a rutinos Farkasinszki László (38), akinek a helyét a Körösladányból érkező Bartik Milán (20) veheti át a védelemben. Szintén új szerzemény lesz a karrierjét a városban kezdő Barna Viktor (18) is, aki Békéscsabán nevelkedett az utóbbi öt és fél évben, és a középpályán jelenthet előrelépést.

A Körös-parti alakulat február 6-án 10 órától Békéscsabán a Labdarúgó Akadémia U17-es alakulatával tartja a bajnoki főpróbáját, az első tétmérkőzésére pedig ugyanazon a helyszínen kerülhet sor február 14-én a Szarvas ellen.

Termékenyek voltak a támadók

Potyogtak a gólok a hétvége második napján is a megye labdarúgópályáin, Gádoroson 12 is esett, a hazaiak szomorúságára ebből hetet a vendég baksiak lőttek. A télen megerősödött Végegyháza a Szabadkígyós otthonában győzött háromgólos különbséggel.

Eredmények: Battonyai TK–Csanádpalota FC 2–3, Szabadkígyósi SZC–Végegyházi SE 2–5, Sarkadkeresztúri SE–Méhkeréki SE 0–4, ­Telekgerendási LCS–Elek USE 3–3, Gádorosi LSE–Baks SE 5–7, Székkutas TC–Tótkomlósi TC 4–3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában