Röplabda

2021.02.09. 16:18

Negyven külföldi röplabdázik a női Extraligás csapatokban

Az első hónap utolsó napján, azaz vasárnap éjfélkor lezárult a röplabdás átigazolási időszak Magyarországon. Ebben a bajnoki idényben tehát már nem lehet új játékost igazolni, vagy csapatot váltani. A Magyar Röplabda Szövetség honlapján érdekes összeállítást közöltek arról, hogy erre a szezonra mennyi külföldi röplabdázónak kértek játékengedélyt.

G. P.

20210206 Békéscsaba NB I Női Bajnokság / Extraliga alapszakasz SWIETELSKY - BRSE - Szent Benedek RA női banoki röplabda mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: #1 DRPA MARTA

Fotó: Imre György

A kimutatás szerint összesen 40 külföldi játszik a női Extraligában, ami öttel több a tavalyinál. Akkor viszont 20 nemzetet képviseltek, most 18 országból érkeztek.

A legtöbben Szerbiából jöttek, szám szerint tízen, míg Bulgáriából és Szlovéniából 4–4, az Egyesült Államokból és Horvátországból 3–3, Görögországból, Kanadából és Szlovákiából két-két játékos érkezett, míg tíz nemzetet egy röplabdázó képvisel.

A tavalyihoz képest új országnak számít Ciprus, Görögország, Németország és Szlovénia, viszont az előző idénnyel ellentétben Ausztriából, Brazíliából, a Brit Virgin-szigetekről, Dániából, Kubából és Lengyelországból most nincs játékos a bajnokságban.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE hat külföldi játékost foglalkoztat, s ők is mind különböző országból érkeztek.

Náluk volt egy kényszerű váltás is, miután az azeri Anastasiya Bezsonova Nyíregyházán súlyos sérülést szenvedett, ezért szerződést bontottak vele.

A szerb Marta Drpa, a szlovén Tina Grudina, a ciprusi Manolina Konsztantinu, a szlovák Barbora Koseková, az amerikai Lindsey Vander Weide és az azeri-ukrán Katerina Zsidkova is a 2020–21-es szezonban érkezett Békéscsabára.

A legnagyobb légióshalmozó az újonc balatonfüredi csapat, melynek játékoskeretében 8 külföldi is játszik. Sőt, Marina Vukobrad személyében egy kilencedik játékos igazolását is kezdeményezték, azonban végül a transzfer nem teljesült.

A szerb Marta Drpa minőségi igazolás Békéscsabán /Fotó: Imre György/

A légiósok:

Miona Dimitrics (szerb), Courtney Herbin-Baker (kanadai), Natasa Szevarika (szerb), Marija Szkorics (szerb), Nevena Szkorics (szerb), Pol Nelmaira Valdez (venezuelai), Dubravka Vukoja (szerb), Kory White (kanadai).

Az éllovas Nyíregyházában hét külföldi játszik, miután Genesis Francesco már röplabdában is magyarnak számít.

A légiósok:

Sina Fuchs (német), Sara Najdic (szlovén), Neira Ortiz (Puerto Ricó-i), Nikola Radosová (szlovák), Varga Elizabet Lenke (romániai), Ralica Vaszileva (bolgár), Karla Klarić (horvát).

A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vasas Óbudának ugyan csak hat külföldi játékosa van, bár várhatóan Szanja Kalicsanyin még februárban röplabda magyar lesz.

A légiósok:

Sila Caliskan (török), Sanja Gamma (horvát), Aikaterina Giota (görög), Szanja Kalicsanyin (szerb), Ema Strunjak (horvát), Maria Zernovic (szlovák).

Az Újpesti TE együttesében öt légiós játszik, benne három bolgár játékossal.

A légiósok:

Veronika Bezsandolszka (bolgár), Valerin Carabali (kolumbiai), Galina Karabaseva (bolgár), Petra Kojdova (cseh), Vangelia Racskovszka (bolgár).

A kaposváriaknál csak annyi légiós van, amennyi egyszerre a pályán szerepelhet, azaz négy. Eredetileg négy szerb játékos állt Szasa Nedeljkovics rendelkezésére, de a téli szünetben Dubravka Djurics helyére az azeri Olena Kharchenkót szerződtették.

A légiósok:

Adela Helics (szerb), Olena Kharchenko (azeri), Szara Kliszura (szerb), Tatjana Matics (szerb).

Az újonc diósgyőriek a téli szünetben egy görög válogatott feladóval, Eleni Konturával, illetve egy szlovén ütővel erősítettek, s idei három bajnokijukból kettőt meg is nyertek.

A légiósok:

Carly Beddingfield (amerikai), Jeane Horton (amerikai), Eleni Kontura (görög), Mojca Pene (szlovén).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában