Röplabda

2021.02.28. 08:36

Hétfőn pontot tehetnek a negyeddöntő végére

Egy győzelem szükséges ahhoz, hogy a Swietelsky-Békéscsabai RSE bejusson a női röplabda Extraliga elődöntőjébe.

G. P.

20210219 Békéscsaba Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Szent Benedek RA Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: #6 GLEMBOCZKI ZÓRA, #13 MOLCSÁNYI RITA

Fotó: Imre György

A kék-fehér egylet csütörtökön két kezdő centerét, Tina Grudinát és a csapatkapitány Pekárik Esztert nélkülözve ugyan szettet vesztett, de végül 3:1-re nyerni tudott Balatonfüreden, s ez, valamint az első békéscsabai mérkőzésen aratott siker (3:0) azt jelenti, hogy hétfőn este kivívhatja a remélt továbbjutást.

Molcsányi Ritáék elszántan készülnek Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni negyeddöntő 3. összecsapására, melyet zárt kapuk mögött 19 órai kezdettel rendeznek a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában.

Archív felvétel

A csütörtök késő esti hazaérkezést követően pénteken szabadnapot kapott a társulat, azonban szombat délelőtt már zajlott a felkészülés a hét eleji összecsapásra, ahol nem lehet más a cél, mint a győzelem és az elődöntőbe jutás.

A klub tájékoztatása szerint a sérültek állapota fokozatosan javul, a szakmai stáb a mérkőzés napján dönti majd el, hogy milyen összetételű keret veszi fel a harcot a fürediekkel.

A 19 órakor kezdődő mérkőzést Szarka János és Soltész Róbert vezetni majd, amit a szurkolók a Facebookon és a YouTube csatornán követhetnek.

Közben zajlik a másik három Extraliga negyeddöntő is, ahol a Vasas Óbuda és a Fatum Nyíregyháza is a csabaiakhoz hasonlóan egyetlen mérkőzésre van csak a négy közé jutástól. A fővárosiak izzadtak meg jobban, mindkét alkalommal csak óriási nehézségek árán tudták felülmúlni a hatalmas ellenállást kifejtő Újpestet. A szabolcsiaknak egyik alkalommal sem okozott gondot legyőzni a Diósgyőrt (mindkét mérkőzés eredménye 3:0 lett). Az 1. MCM-Diamant Kaposvár vasárnap lapzártánk után játszotta második összecsapását az MTK Budapesttel. A somogyiak is jól állnak, az első mérkőzésüket magabiztosan hozták 3:0-ra az otthonukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában