kézilabda

2021.01.09. 18:59

Hullámzó játék, csabai vereség született a tévés meccsen

Szombaton a fővárosba utazott a Békéscsabai Előre NKSE csapata, hogy bajnoki mérkőzésen küzdjön meg az MTK Budapest lányaival.

V. L.

Forrás: Bencsik Ádám/Archív

MTK Budapest–EUbility-Békéscsabai Előre NKSE 35–28 (18-16)

Kézilabda NB I.-es női mérkőzés, Budapest, zárt kapuk mellett. V.: Hargitai, Markó. MTK: Győri – DÁVID-AZARI 5, Szekerczés, Marincsák 5, Dakos 5, Szöllősi-Zácsik 2, PELCZÉDER 6. Cs.: PÁL T. 7 (4), Sallai 1, Juhász E. 1, Szabados, Sári B. 2, Bujdosó-Gerháth 1. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir. Békéscsaba: Mistina – Andróczki 2, Csepregi, Török F., J. Agbaba 3, KUKELY A. 6, KUKELY K. 6. Cs.: Szabó D., Csizmadia F. (kapusok), Iván 3, Bucsi 2, Giricz 1, PETIKA 5, Szabó P. Vezetőedző: Vida Gergő.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/0.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–3. 8. p.: 3–5. 12. p.: 7–5. 15. p.: 8–7. 18. p.: 11–8. 21. p.: 13–9. 24. p.: 15–12. 27. p.: 15–14. 35. p: 22–16. 37. p.: 24–16. 45. p.: 30–21. 50. p.: 31–25. 55. p.: 34–27.

Jól kezdett a Békéscsaba a szombat esti tévés találkozón, és 3–0-ra elhúzott a 3. percben. A Kukely-ikrek góljaival 5–3-ra vezettek a békéscsabaiak, majd a hazaiak kihasználták a vendégek hibáit és a 12. percben 7–5-re fordítani tudtak. Vida Gergő időt kért, és arra hívta fel a figyelmet, hogy támadásban jobban összpontosítsanak a lányok. A folytatásban az MTK irányította a játékot, bátor támadójátékkal, a volt csabai Marincsák Nikolett vezetésével, és négy góljával a 18. percben már három góllal vezettek (11–8). A lila-fehéreknél beállt a fiatal horvát átlövő, Tena Petika, és két góllal tette le a névjegyét. Szabó Dóra többször is jól védett. A 25. percben időt kért Golovin Vladimir. A hajrában potyogtak a gólok, a lila-fehérek Petika góljaival tartották a lépést, így a szünetben két gólos MTK-előnyt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után Dávid-Azari két góljával növelte előnyét az MTK. Vida Gergő időt kért a 34. percben, és nyugalomra intette tanítványait. Ez úgy tűnt, hogy nem segített, hiszen a hazaiak sorra lőtték góljaikat, így a 37. percben már nyolc góllal vezetett a fővárosi alakulat (24–16), amikor ismét időt kért a lila-fehérek fiatal mestere. Ezt követően Jelena Agbaba gólja után Kukely Anna hétméterest hibázott, majd emberelőnyből betalált a fiatal csabai irányító-átlövő. A folytatásban tartotta előnyét a kék-fehér együttes. A válogatott Pál Tamara vezetésével tartani tudta a nyolc-kilenc gólos előnyt az MTK, miközben a lila-fehérek egyre többet hibáztak mind támadásban, mind védekezésben. Csizmadia Fanni is védett néhányszor, majd Petika góljával 31–24-re jöttek fel a vendégek. Az 50. percben időt kért Golovin Vladimir, hogy az utolsó tíz percre megnyugtassa csapatának tagjait. Felváltva estek a gólok a találkozó hajrájában, miközben az addig biztos kezű hétméteres lövő Pál Tamara a kapufára lőtt egy büntetőt.

A látottak alapján a jobb erőkből álló MTK megérdemelten nyert, és sorrendben ötödik győzelmét aratta. A fiatal békéscsabai lányok hullámzó teljesítményt nyújtottak, volt jónéhány szép megoldásuk, amit bosszantó hibák követtek.

Golovin Vlagyimir: – Örülük a két pontnak, de ezen kívül nem tudok sok jót elmondani a csapat mai teljesítményéről, amely nagyon hullámzó volt. Elismerés jár a fiatalokból álló békéscsabai csapatnak, amelyen látszik a fejlődés, és közülük többen is stabil NB I.-es játékossá válhatnak majd.

Vida Gergő: – Sajnos a védekezésünk nem állt össze. A második félidő elején ment el a mérkőzés, amikor az MTK zsinórban hat gólt lőtt, és ekkor sok volt a technikai hiba is. A támadójátékkal elégedett vagyok, dobtunk huszonnyolc gólt, miközben maradtak ki hetesek, és ziccerek. A rutin a mai napon hiányzott a játékunkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában