kosárlabda

2021.01.09. 09:25

Biztos békési siker született Tiszaújvárosban

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK az Omnia Pub&Food Békés csapatával csapott össze, zárt kapuk mögött.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK–Omnia Pub&Food Békés 61:92 (15:30, 20:23, 15:19, 11:20)

Kosárlabda NB I. B-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Tiszaújváros, zárt kapuk mögött. V.: Sörlei, Gergely, Rózsavölgyi Alexandra. Békés: Krisztics (21/15), Balog G. (6), Frikker (10/3), Cvijin (8/6), Hargitai (18/6). Cs.: Széphelyi (3), Karsai (2), Vass 810/6), Szabó M., Mucsi, Meleg (14). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Tiszaújváros legjobb dobója: Kovács Z. (15/9).

Az Újpest ellen megsérült rutinos irányító, Drahos Gábor nélkül állt ki a Tiszaújváros, emiatt a békésieknek a mérkőzés előtt át kellett alakítani a terveiket.

A viharsarkiak gyakorlatilag állva hagyták vendéglátóikat, az 5. percben már 20:2-re vezettek. Az újvárosiak nem találták a békési védekezés ellenszerét, Hargitaiék pedig számolatlanul dobták a pontokat, s bár a negyed végére valamennyire sikerült összeszedniük magukat a hazaiaknak, így is 15 pontos maradt a különbség.

A békésiek lendülete a második negyedben is kitartott, a támadójátékra sem igazán lehetett panasz. A 16. percben ugyan sikerült 12 pontra felzárkózniuk a tiszaújvárosiaknak, ám az addigra remek, 14 kísérletből 10 érvényes triplát bemutató békésiek ismét elléptek és magabiztos, 18 pontos előnyből várhatták a 2. félidőt.

A 3. felvonást valamivel agresszívebben kezdte a hazai együttes, a békésieknél már nem mindig mentek be a kinti dobások, ám az előny is akkora volt, hogy ez nem tette idegessé Kriszticséket. A játékrész végére húsz fölé emelkedett a vendégek előnye, s gyakorlatilag már itt eldőlt a mérkőzés.

Az utolsó negyedet magabiztosan kezdte a Békés, amely nagy lépésekkel távolodott ellenfelétől. El is maradtak az ilyenkor szokásos izgalmak, a jól játszó, 6. helyen álló Békés megyei együttes a vártnál könnyebb sikert könyvelt el, amely már a 8. volt a bajnokságban.

Balog Vilmos: – Elismerés illeti a csapatot azért, hogy tovább vitte az Óbudai Kaszások elleni keddi mérkőzésen látott formát. Nagyon jól dobtunk az első félidőben, ez megadta az alaphangját a mérkőzésnek. Bár voltak olyan elemei a játékunknak, amikkel nem vagyunk elégedettek, nagyon örülünk a győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában