kézilabda

2020.12.09. 20:02

Megvan az első orosházi győzelem

Gödi SE–OXXO Energy Orosházi NKC 25–35 (11–14)

V. L.

NB I B.-s női mérkőzés, Göd, zárt kapuk mögött. V.: Őri Erika, Pozdena Erika. Orosháza: Cseh – Bíró 1, Kenyeres 5, Márczy 6, Magó 3, Tóth S. 6 (3), Moharos 1. Cs.: Gedó (kapus), Maláti 6, Mikula 2, Nemes, Antal 4, Szabó D. 1, Ács, Horváth B., Szöllősi D. Edző: Herbert Gábor. A Göd legjobb dobói: Leitner 5, Németh L. 5 (1), Szenes 5.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

Az első fordulóból elhalasztott találkozót szerda este pótolta a két együttes. A vendégeknél többen visszatértek a keretbe, így bizakodva várták az összecsapást az orosháziak. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, a 4. percben 3–2-re vezetett az ONKC. Ezt követően erősítettek a vendégek, és a 12. percben már három gól volt az előnyük (3–6). A lelkes gödiek azonban nem adták fel, kihasználták az orosháziak hibáit, és a 17. percben Szenes Bettina egymás után lőtt két góljával egyenlíteni tudtak (7–7). Az ONKC összekapta magát, és a folytatásban a 20. percben kétgólos előnyre tettek szert (7–9). Az első félidő hajrájában több lövést is elhibáztak a hazaiak, amit jól használt ki az ONKC, és a 27. percben már 13–9-re vezetett. A szünetben háromgólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után jól kezdett a Göd, és a 32. percben egy gólra felzárkózott (13–14). Ezt követően Tóth Sára vezérletével, és góljaival négy perc alatt 18–14-es előnyhöz jutott az Orosháza. A 40. percben 16–20-nál időt kért a hazai együttes, Tősér Tibor próbálta nagyobb ellenállásra ösztönözni csapatának tagjait. A 48. percben három gólos orosházi vezetésnél időt kért Herbert Gábor, mivel előtte csapata négy üres kapus gólt kapott. Az időkérés használt, hiszen két perc alatt három gólt lőttek a vendégek, így az 51. percben hat gól volt az előnyük (22–28). A hajrában a hazaiak sok lövést rontottak, az orosháziak pedig előnyük birtokában nyugodtan játszottak, és újabb gólokat szereztek, így az 56. percben már 31–23-ra vezettek, és végül tíz góllal győztek.

Az egységesebb, jó teljesítményt nyújtó orosházi csapat megérdemelten nyert, és ezzel megszerezte első győzelmét az NB I B.-s bajnokságban.

Herbert Gábor: – Jól játszottunk, a mai napon mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, az egész csapat dicséretet érdemel a mutatott teljesítményéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában