karate

2020.11.16. 13:58

Érmeket hoztak haza a szarvasiak a bátaszéki viadalról

Bátaszéken rendezték meg a közelmúltban a Hayashi Magyar WKF Karate Liga első fordulójának küzdelmeit. A kétnapos viadalon ott voltak a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület versenyzői is, akik hat éremmel tértek haza.

Verasztó Lajos

Szarvasi csapat

Jól sikerült a bemutatkozás, Bagosi Marianna számára, aki élete első versenyén a dobogó tetejére állhatott – tudtuk meg Ruzsinszki Györgytől, a szarvasiak edzőjétől. A fiatal szarvasi karatés hölgy kiváló eredményét három fejrúgásokban bővelkedő győzelem, és egy döntetlent követően érte el a körmérkőzéses rendszerben a bátaszéki viadalon. A négyfordulós versenysorozattal a karate társadalom a kialakult helyzetre hozott megoldást: higiéniás óvintézkedésekkel, korosztályonkénti idősávokkal, két napra húzott versennyel, nézők nélkül biztosítva az alacsonyabb létszámokat a csarnokban. A belépéskor testhőmérséklet mérés történt, a bejáratoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítőket mindenkinek kötelezően használnia kellett. A szervezők a támogatok segítségével logókkal ellátott maszkkal fogadták a résztvevőket, edzőket és a bírókat, amit a meccseken kívül mindenkinek viselnie kellett. Ezen felül a sportolók védőfelszerelését minden küzdelem előtt fertőtlenítette a mérkőzés ellenőrző bírája.

Az erős kezdés után a későbbiekben sem telt el eseménytelenül az első versenynap a szarvasiak számára. Kemény Ákos és Ruzsinszki Balázs jóvoltából további két harmadik hellyel gazdagodtak a Körös-partiak, míg Susányi Zoltán az ötödik helyen végzett. A sikeres nap végeztével a szarvasi fiatalok csapatépítő jelleggel maradtak Bátaszéken, rövid séta és fényképezkedés után közös pizzázással zárták a napot.

Szarvasi csapat

A második nap a megnyitót követően a felnőttek versenyszámaival kezdődött. Tálas Bendegúz sajnos második meccsének elején lesérült, így az U21esek között sem küzdhetett.

Müller Péter első mérkőzését megnyerte a BVSC színeiben versenyző Gharimanov Revan ellen, azonban a következőkben egy–két ponttal lemaradt a győzelemről, így az ötödik helyen fejezte be a viadalt. Kerti Kelemen a kadett -63 kg-ban első meccsét 10 másodperccel a vége előtt 2:1re elveszítette, a következő hármat azonban magabiztosan nyerte és a bronzéremért mérkőzhetett, amit sikerrel haza is hozott. A juniorok között Nagy Máté irányította és hozta első két mérkőzését, a hamadikon azonban az egyik összeütést ellenfelének ítélték, így 1:2-es eredménnyel a második helyen zárt.

Juhász Bálint a +68 kgban határozott találatokkal nyerte első két mérkőzését Csonka Viktor edzősködésével, a harmadikban azonban szintén egy ponttal lemaradt a továbbjutásról. A bronzmeccsen azonban ő is dominált, és újabb érmet hozott a régiónak.

Eredmények. Aranyérmes: Bagosi Marianna. Ezüstérmes: Nagy Máté. Bronzérmesek: Kerti Kelemen, Juhász Bálint, Kemény Ákos, Ruzsinszki Balázs. Ötödik helyezettek: Müller Péter, Susányi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában