fekvenyomás

2020.10.05. 13:43

Tizenegyedszer bajnok a vésztői Marvel Team SE csapata

Sárbogárd adott otthont a hétvégén a 2020. évi Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, és a Csapatbajnokságnak. A viadalon zsinórban tizenegyedik alkalommal nyerte a férfi csapatversenyt a vésztői Marvel Team SE csapata, amely egyedülálló a sportág hazai történetében.

V. L.

Idén elmaradtak a nemzetközi versenyek (az Európa– és világbajnokság) a vésztői csapat nagy része ezekre a viadalokra készült. Berke Lóránd edző elmondta, bíznak abban, hogy jövőre megrendezik ezeket a nagy világversenyeket, és ott is bizonyíthatnak.

A vésztői Marvel Team SE versenyzői közül a nőknél a juniorok között Szabó Lili 72 kg-ban második lett 75 kg-os nyomással. A férfiaknál 74 kg-ban Balog Nátán 175 kg-mal junior magyar bajnoki címet szerzett, és az abszolút értékelésben második lett.

Fotó: shutterstock.com

A masters1-es korcsoportban 74 kg-ban Tóth László új országos masters csúccsal, 157,5 kg-mal magyar bajnoki címet nyert. Ugyanebben a korosztályban 93 kg-ban Berke Lóránd 165 kg-mal ezüstérmes. A masters2-es korosztályban Cserna János +120 kg-ban magyar bajnok lett 220 kg-os eredménnyel.

A férfi csapatbajnokság győztese a Marvel Team SE (Tóth László ( 74 kg-os súlycsoport ) 157,5 kg, Balog Nátán ( 74 kg ) 175 kg, Nemes Róbert ( 93 kg ) 185 kg, Cserna János (+ 120 kg ) 220 kg, Csüllög Béla (+ 120 kg ) 200 kg).

Az Orosházi Toldi SE versenyzői jól felkészültek a viadalra, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 18 gyakorlatukból 17 érvényes lett, és több egyéni csúcs is született.

Nők közül az „újonc” Györkös Melánia sikeresen mutatkozott be az 57 kg-os súlycsoportban 45 kg-ot teljesítve a junioroknál második helyen lett. Schneider Erzsébet a masters2 korosztályban 84 kg-ban 62,5 kg-ot nyomott, ezzel magyar bajnoki címet nyert. A +84 kg-ban Lovas Mónika 117,5 kg-ot teljesített, Szabó Ágnes 145 kilogrammal győzött, és az abszolút értékelésben is első lett. Az orosházi női csapat a harmadik helyen végzett Györkös Melánia, Schneider Erzsébet, Lovas Mónika és Szabó Ágnes összeállításban.

A szintén újonc Bálint Patrik is sikeres szerepléssel kezdett. A 66 kg-os kategóriában az ifjúságiaknál, és a junioroknál is az első helyen végzett 102,5 kg-os nyomással. Rajos Roland a 120 kg-ban, az ifjúsági és junior kategóriában is arany érmet szerzett 117,5 kg-os eredményével. Nem hivatalos értékelés szerint az ifjúsági abszolút rangsorban Bálint Patrik az első, míg Rajos Roland harmadik lett.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői közül a masters3 kategóriában 83 kg-ban Pluhár János 95 kg-mal szerezte meg a magyar bajnoki címet, és az abszolút értékelésben is a legjobbnak bizonyult. A masters 1-es korcsoportban klubtársa Kéri Imre a 93 kg-ban 140 kg-os teljesítménnyel bronzérmes lett. A békéscsabai csapat a hatodik helyen végzett, az együttes harmadik tagja Hugyecz Ádám 202,5 kg-os eredményt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában