Atlétika

2020.10.27. 11:04

Két számban aranyozódtak be a békéscsabaiak a mezei ob-n

Két bajnoki címmel és több értékes pontszerző hellyel gazdagodtak a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiataljai a hétvégén a már hagyományossá váló helyszínen, Kecskeméten megrendezett 112. Mezeifutó Bajnokságon. Az ifjúságiaknál Karsai Gábor, a serdülőknél Zahorán Milán futotta le a mezőnyt.

G. P.

Jól kezdődött a békéscsabaiak számára a szombat, hiszen az úgynevezett „Álomjövő” futamban az U13-as csapatuk a szépen csillogó ezüstérmet szerezte meg, míg a serdülő lányok a 8. helyen zártak.

Ezután következett a csabaiak által már nagyon várt serdülők 14–15 évesek népes futama.

– Éreztük, és tudtuk, hogy itt vezető szerepet játszhatunk, ami be is bizonyosodott, hiszen Zahorán Milán nagy becsvággyal küzdött. Végig irányította a négyezer ötszáz méteres mezőnyt, fölénye az utolsó kétezren a bátor, kemény versenyzésnek köszönhetően még inkább nyilvánvalóvá vált – idézte vissza a történéseket Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője, Milán felkészítője. – Csapatunk éppen három ponttal szorult le a dobogó legfelső fokáról, s ezüstérmes lett.

Zahorán Milán (középen) /Fotók: Békéscsabai Atlétikai Club/

Nagy várakozás előzte meg az ifjúsági 6000 méteres fiú versenyt is.

– Sok esélyest emlegettek, de senki sem gondolta, hogy a mi versenyzőnk, Karsai Gábor betartva minden edzői taktikát, az utolsó körben kétezer méternél, mintegy százötven méteres előnyt szerezve nyeri élete első bajnoki címét – beszélt a nap második csabai diadaláról Tóth Sándor.

A junior fiúknál 8000 méteren Apáti Bence ezüstérmesként ért a célba, s ez a felnőtt mezőnyben 8. helyet jelentette. A csabaiak junior gyalogló kiválósága, Zahorán Petra az 5000 m-es futamban 4. helyezett lett. A verseny befejezéseként a szintén 5000 m-es távon a Novák Natália–Pavuk Tíra–Zahorán Adrienn hármas az utánpótlás csapatversenyben ezüst-, a felnőttek között bronzérmet érő helyezést ért el, ami szintén kitűnő eredmény.

Az egyesületi pontversenyben a békéscsabaiak a 3. helyen zártak.

Karsai Gábor (középen)

A Kopp Békéscsabai AC egyéni eredményei. Felnőtt férfi, 8 km: 8. Apáti Bence 24:04. Fiúk. Junior 8 km: 2. Apáti Bence 24:04. Ifjúsági, 6 km. Bajnok: Karsai Gábor (edző: Tóth Sándor) 17:34. Serdülő 4,5 km. Bajnok: Zahorán Milán (edző: Tóth Sándor) 12:56, 9. Körömi János 13:31.

Felnőtt női, 5 km: 10. Novák Natália 18:08. Leányok. U23, 5 km: 4. Novák Natália 18:08, 6. Pavuk Tíra 18:57, 7. Zahorán Adrienn 19:14. Junior 5 km: 4. Zahorán Petra 19:13. Serdülő 3 km: 9. Kovács Alexandra 10:59.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában