Kézilabda NB I. B

2020.10.24. 20:10

Itthon kapott ki az Orosházi NKC

Zárt kapuk mellett játszott szombaton az OXXO Energy Orosházi NKC és a Pénzügyőr.

V. L.

OXXO Energy Orosházi NKC–Pénzügyőr 28–31 (15–16)

Kézilabda NB I. B.-s női mérkőzés, Orosháza (zárt kapuk mellett). V.: Dulai, Pisák. Orosháza: Cseh – Bíró, Maláti 2, Márczy 6 (3), Mikula 3, Kenyeres 4, Moharos 3. Cs.: Gedó (kapus), Nemes 7, Szabó D. 3, Magó, Horváth. Edző: Herbert Gábor. A Pénzügyőr legjobb dobói: Hudra 9, Polgár 4, Oláh 4 (1), Mayer 4.

Kiállítások: 6 perc, Mikula kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

A vendégek kezdtek jobban az ONKC idei első hazai bajnoki mérkőzésén, és a 4. percben 3–1-re vezettek. Az ONKC a 7. percben 4–3-ra fordított. A 12. percben 7–7 volt az állás, majd a fővárosiak két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert (7–9). A hazaiak mindig csak futottak az eredmény után, mivel a Pénzügyőr tartotta az előnyt. Az orosháziak a 19. percben egyenlíteni tudtak (11–11).

A 23. percben Márczy hétméteresből elért góljával átvette a vezetést az Orosháza (13–12), majd Szabó is betalált, így kétgólos volt az ONKC előnye. A félidő hajrájában kapkodtak a hazaiak, amit kihasznált a Pénzügyőr, és a 28. percben átvette a vezetést (15–16), amikor Herbert Gábor azonnal időt kért, de a szünetig már nem tudott gólt lőni a házigazda.

Fordulás után a fővárosiak kezdtek jobban, és a 34. percben már négy góllal vezettek (15–19), ekkor Herbert Gábor ismét időt kért. A vendégek kihasználták az ONKC hibáit, a 41. percben már hét gól volt, az előnyük (17–24), így Herbert Gábor kénytelen volt az utolsó idejét is kikérni. A hazaiak 20–24-re feljöttek, de a Pénzügyőr erősített, és tartotta az előnyt.

Az ONKC nem adta fel, a 48. percben két gólra felzárkózott (24–26), de a kritikus pillanatokban rendre hibázott, így nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A hajrában Mikula Dóra megkapta harmadik kétpercesét, így az 54. percben ötgólos fővárosi vezetésnél kizárásra került. Az 56. percben 31–24-re vezetett a Pénzügyőr, a házigazda már csak szépíteni tudott. A látottak alapján a fővárosi együttes megérdemelten nyerte a találkozót.

Herbert Gábor: – Csalódott vagyok, mert a mai napon egy verhető ellenféltől kaptunk ki, amelynek remekül védett a kapusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában