kézilabda

2020.10.17. 20:21

Egy félidőt bírt az Orosháza

Eszterházy SC Eger–OXXO Enegry Orosházi NKC 31–22 (14–15)

V. L.

NB I B-s női mérkőzés, Eger, 100 néző. V.: Maródi, Novák. Orosháza: CSEH – Bíró, Kenyeres 2, Márczy 7, Mikula 1, Tóth S. 1, Antal 4 (3). Cs.: Gedó (kapus), Nemes 1, Maláti 4, Magó, Papp 2, Szabó. Edző: Herbert Gábor. Az Eger legjobb dobói: Bató 6 (2), Bernát 6, Szecsődi 5.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc + Tóth Sára kizárva. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Az idei bajnoki szezonban először lépett pályára szombaton az orosházi együttes, miközben az egrieknek ez már az ötödik mérkőzése volt. Jól kezdtek a vendégek, az 5. percben 3–2-re, három perccel később már 5–2-re vezettek a listavezető otthonában. A folytatásban az egriek erősítettek, és a 14. percben egyenlíteni tudtak (7–7). A vendégek azonban ismét átvették a vezetést, a 20. percben 10–7-es orosházi előnyt mutatott az eredményjelző. A szeghalmi származású, ifj. Zsadányi Sándor által irányított hazaiak, azonban a 26. percben utolérték az Orosházát, és 12–12-re egyenlítettek. A szünetre Márczy Tekla utolsó pillanatokban lőtt góljával, egy gólos orosházi előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után az első percekben felváltva estek a gólok, a 35. percben 17–17 volt az állás. Ezt követően az egriek átvették az irányítást, és a 38. percben már 20–17-re vezettek, amikor Herbert Gábor időt kért, és az ONKC kapujába a fiatal Gedót állította. A listavezető lendületbe jött, miközben a vendégek nem tudtak a kapuba találni, az egriek öt góllal elhúztak (40. p.: 22–17). Egy perccel később Tóth Sára megkapta harmadik kétpercest büntetését, és a piros lapot, így már nem térhetett vissza a pályára. A 45. percben 24–18-nál ismét időt kért Herbert Gábor, próbálta felrázni csapatának tagjait. A folytatásban visszajött az ONKC kapujába Cseh Roberta, és az egriek tartották a hat–nyolc gólos előnyt. A hajrában tovább nőtt a házigazdák előnye, akik a második félidőbeli remek játékukkal teljesen megérdemelten nyertek az első félidőben jól teljesítő vendégek ellen. Az ONKC játékosain szünet után meglátszott az öt hetes kihagyás.

Herbert Gábor: – Az első félidőben jól játszottunk. Szünet után két emberünk Tóth Sára, és az állkapocs sérülést szenvedett Kenyeres Barbara is kiesett, így az Eger kihasználta a hibáinkat, és biztosan nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában