Vitorlázórepülés - galériával

2020.07.13. 15:19

Volt békéscsabai nyerte a Rally Kupát

Az esztergomi és a pipishegyi versenyek elmaradása miatt az őcsényi a békéscsabai jelentette a második próbát a Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa idei sorozatában.

G. P.

A vitorlázórepülőket a kétnaposra tervezett viadal első napján tudták felvontatni, mert a vasárnap virradóra átvonuló hidegfront a második napra tervezett programot ellehetetlenítette.

– Ki voltak éhezve a repülősök a versenyre, amit igazol a szép indulói létszám is, húsz pilóta versengett szombaton – mondta el Kovács Bertalan, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület elnöke. – Szombaton ideális volt az idő, ami vasárnapra elromlott, de így is eredményt tudtunk hirdetni. A békéscsabai fordulót a tiszteletbeli békéscsabainak számító, innen elszármazott malév-os Mayer Tamás nyerte meg.

Mayer mögött két MÁV RK-s repülős, Laktis Balázs és Bánki Péter végzett. Két futam után az éves versenyt Endrődi Balázs (ACFH) vezeti Szamosujvári Lilla (Hajdúszoboszló) és Mayer Tamás (MALÉV) előtt. A harmadik futammal kezdődik a verseny az összesített helyekért, mert a pilóták legjobb két eredménye adja az éves sorrendet. A hétvégén már Hajdúszoboszlón találkozik a mezőny.

A Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupát a hagyományos békéscsabai vitorlázórepülő tábor keretében rendezték meg, amelynek hétfőn a második hete kezdődött meg.

– A létszám folyamatosan változik, de átlagban olyan húsz vitorlázórepülő folyamatosan Békéscsabán tartózkodik, hogy gyakoroljon az év még hátralévő versenyeire – tájékoztatott Kovács Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában