Kézilabda - NB II.

2020.07.20. 13:04

Nem lesz mozgás a csorvási csapatban

Edzőtáborral kezdi meg az alapozó munkát a Csorvási SK NB II-es női kézilabda-csapata.

Gajdács Pál

A korábbi hagyományt megszakítva – amikor évről-évre a Balatont vette célba a felnőtt és ifjúsági együttes – ezúttal Eger felé veszik az irányt és hat napon keresztül, még nem teljes intenzitással, amolyan rávezető jelleggel munkálkodnak.

– Augusztus 6-án indulunk, hogy immáron más környezetben, de a nem kevésbé sok szép látnivalót is ígérő Eger városában vágjunk bele a munkába – mondta el Gyemó Anita, a Csorvási SK edzője. – A hazaérkezést követően helyben folytatjuk a felkészülést, miközben több tesztmérkőzést is játszunk. Ezek közül, ami már biztos, hogy augusztus 19-én, Gyulán lesz egy, majd 30-án a Mahler Brigitta-emléktornán további három. Vannak még üres időpontok, melyekre keressük még az ellenfeleket.

Jelen állás szerint nagyjából ugyanazt a csapatot láthatja a szurkolótábor, amit az előző pontvadászatban, március 7-ig láthatott.

– Sem távozóról, sem érkezőről nem tudunk, körülbelül tizenötös játékoskeretből válogathatunk – folytatta Gyemó Anita. – A felnőttek mellett számítanánk a tavaly sikeres, a III. osztály J-csoportjában a csonkaszezont első helyen záró ifjúsági csapatunk játékosaira is. Mivel többen is kiöregedtek, az ifibajnokságra készülő keretben kevesen leszünk, mivel egy szabály miatt 2005-ös születésűnél fiatalabbakat ott még nem vehetünk számításba.

Az edzőnő elmondta még, hogy a járvány idején egy darabig mentek az egyéni, otthoni edzések.

– Az ifjúságiak nem a nulláról kezdik a felkészülést, hiszen júliustól egyéni képzéssel már edzésben vannak – tette hozzá Gyemó Anita.

Az új bajnokságban szeretnénk feledtetni a tavalyi visszafogottabb szereplést, amikor 16 mérkőzést követően 12 pontot gyűjtve a 8. helyen álltak. Céljuk a középmezőnybe kerülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában