Asztalitenisz

2020.07.09. 16:18

Hétfőn kezdenek az orosháziak 

Hétfőn megkezdik a felkészülést az új bajnoki idényre az Asztalitenisz SE Orosháza sportolói. Az orosházi egyesület – amelynek extraligás női csapata ötödik lett a félbeszakadt előző szezonban – előrelépést tervez a 2020–2021-es bajnoki évben.

Verasztó Lajos

Fotó: Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

Az orosházi egyesület csapatainak felkészüléséről, Bogdánffy Csaba szakmai referens adott tájékoztatást.

– Az új idényre hétfőn kezdik meg a felkészülési munkát a lányok. A koronavíros-járvány miatt gondolkoztunk, hogy esetleg kevesebb csapatot nevezünk, de végül úgy döntöttünk, hogy az előző idényhez hasonlóan három együttest kívánunk szerepeltetni a hazai bajnokságokban. Eszerint elküldtük nevezésünket a női extraligába, a női NB I–be, és az NB III–ba is, ahol vegyes csapatok szerepelnek. A női extraligás együttestől előrelépést várunk, szeretnénk bekerülni a Final Fourba. Információink szerint a legmagasabb osztályban hét–kilenc csapat küzdhet a bajnoki címért. Ebben az együttesben játszik majd a Statisztikától kölcsönbe érkezett két ifjúsági válogatott játékos, Fejős Anna, és Czeglédi Szilvia, mellettük a szolnoki kölcsönjátékosunk, Nagypál Márta, és a saját nevelésű, serdülő válogatott kerettag, Hudák Dorina alkotja a négy tagú együttest. Szeretnénk legalább egy helyet előrelépni a tavalyi évhez képest, megcélozzuk a legjobb négy közé jutást, azaz a Final Fourt. Az NB I-es női bajnokságban Varga Bernadett, Csáki Rita, Szabó Mariann, és Farkas Izabella mellett számítunk Hudák Dorinára is, aki meghatározott számú mérkőzésen visszajátszhat az extraligából. Az NB III-ban a tehetséges fiatal lányok mellett Bohács Béla szerepelhet, és még szeretnénk egy férfi játékost igazolni.

Fejő Anna /Fotó: BMH/

A szakembertől megtudtuk még, hogy augusztus 3.-ika és 7.-ike között a MOATSZ megbízásából Orosházán, az Eötvös-téri sportcsarnokban rendezik meg a regionális utánpótlás asztalitenisztábort, ahol neves edzők irányítják majd a fiatalok felkészítését. Az öt napos táborban a tervek szerint tizenhat asztalon napi két edzésen vesz részt majd várhatóan az a harmincöt–negyven délalföldi ifjú asztaliteniszező, akik meghívást kaptak az eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában