Úszás

2020.06.30. 07:46

Jól szerepeltek a csabaiak a felmérőn

Március közepe óta köztudott volt, hogy a koronavírus-járvány miatt megbénult az úszósportág.

V. L.

Fotó: Előre ÚK

Hosszú ideig vízi edzések sem zajlottak, és csupán három hete, hogy a Békéscsabai Előre Úszó Klub fiataljai csobbanhattak az Árpád fürdőben – írja a klub honlapja. Vagyis ismét megkezdődtek a medencés tréningek, ám a nyári versenyévadot lefújták, a tervek szerint csak az év utolsó szakaszában kerülhetnek sorra a hazai korosztályos és felnőtt bajnokságok. Addig meglehetősen csend honol az országban és a világban, legalábbis ami a versenyeket illeti. Éppen ezért felüdülést jelenthetett, hogy az utánpótlásnak, szombaton folytatódott a Jövő Bajnokai Program Hódmezővásárhelyen. Egy felmérő versenyt szervezett a régiós vezetőség. Az eseményen minden úszásnemből a 100 méteres távokon mérték össze tudásukat a résztvevők.

Fotó: Előre ÚK

– Kicsit talán korainak mondható volt a verseny, hiszen csak három hete edzettek a gyerekek az uszodában – mondta Szarvas János edző. – Ezért értelemszerűen nem volt különösebb elvárás a teljesítménnyel kapcsolatban, de a gyerekek remekül helytálltak. Mivel kézi időmérés történt, így az időeredmények csupán tájékoztató jellegűek.

Az öt versenyzőből álló békéscsabai csapatunk tagjai, Sipaki Csenge, Reisz Nándor, Nagy Benedek Olivér, Petróczki Zsombor és Szász Anna – akiket idősebb Petróczki Zsombor edző kísért el a hódmezővásárhelyi Gyarmatai Dezső Sportuszodába — képes volt egyéni csúcsokat, illetve egyéni csúcsokhoz közeli időket úszni. Az eseményt egyébként nem a fedett, hanem az 50 méteres nyitott uszodában rendezték meg. Apró visszajelzés, hogy a karantén alatti szárazföldi munka hasznos volt, és a vízbe való átültetése eredményesen elkezdődött – összegezte a tapasztalatokat Szarvas János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában