Torna

2020.04.01. 13:44

Nem adták fel, otthon is megmaradt a békéscsabai tornászok lelkesedése

A máskor pezsgő élet helyett csend honol a békéscsabai Kórház utcai sportkomplexumban, nem vágnak stoplik a földbe, nem hallatszik ki gyerekzsivaly a centerpálya melletti Rácz Lukács Tornacsarnokból, kihalt minden. De meddig? Sokan kérdezik, de senki nem tudja rá a választ.

G. P.

A TC Békéscsaba kisebb és nagyobb tornászai egy ideje már a járványtól biztonságot nyújtó otthoni környezetben tanulhatnak és mozoghatnak.

Fóri Márta, a TC Békéscsaba ügyvezetője munkatársaival együtt már hetekkel ezelőtt érezte, hogy nagy a baj, de sokáig bizakodtak, hogy az edzések folytatódhatnak, és nem kell bezárni a tornatermet.

A békéscsabai Potocska Polla nyújtón is tud otthon gyakorolni

– Nem gondoltuk, hogy ez bekövetkezik, de elérkezett a nap, amikor cselekednünk kellett – jegyezte meg az ügyvezető. – Egyre kevesebb kis tornász jött be a terembe. Az utolsó „munkás” napot azért még kihasználtuk és a még bennlévő gyerekek részvételével sorra vettük fel azokat a gyakorlatokat, lazításokat, erősítéseket, melyek alapján a különböző korcsoportok mostanság otthon edzhetnek. A mozgatható, kisebb szereket, így a kiskarfát, gerenda szélesítőket, csíkokat is kiadtuk a gyerekeknek, hogy amennyire lehetőségük engedi, segítségükkel otthon edzhessenek. Mint más sportágakban, nálunk is leleményesek voltak az edzők, élnek a technika adta lehetőséggel, és napi szinten kapcsolatban állnak tanítványaikkal. A gyerekek minden nap bejelentkeznek, egyszóval megmaradt a lelkesedésük, amit nagyon jó látni. Le a kalappal előttük, de minden elismerésem a szülőknek is, akik rengeteget segítenek abban, hogy a kis tornászok állóképessége megmaradhasson. Akik kertes házban laknak, futnak, és gyakorolnak, van, aki még saját készítésű nyújtón is elvégezhet néhány feladatot. A legkisebbeknél a szülők videózzák, fényképezik az edző gyermekeiket és tényleg igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy szinten tartsák őket!

Fóri Márta azért hozzátette, hogy mindenkiben ott van a hiányérzet, hiszen az addig napi több órát edzésekkel eltöltő gyerekek kiestek a napi rutinból, és hiába minden segítség, otthon nem lehet azt a munkát elvégezni, amit az edzők irányítása mellett a tornateremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában