Atlétika

2020.03.08. 11:50

Márton Anita ezúttal diszkoszban jeleskedett

Aktuális versenyén ezúttal diszkoszvetésben indult Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökésben világbajnok versenyzője.

Gajdács Pál

A szombaton, Szombathelyen életre hívott téli dobó országos bajnokságon ebben a számban sem talált ellenfelére itthon, id. Eperjesi László versenyzője 57,16 méterre repítette a diszkoszt. A két hét múlva Portugáliában sorra kerülő dobó Európa Kupára hangoló Anita a negyedik sorozatban dobta legjobbját. A második helyen a nyíregyházi Kerekes Dóra végzett 51,03 méterrel, míg a bronzérmet Váradi Krisztina, a Maximus SE atlétája szerezte meg 47,46-al.

Márton Anita /Archív felvétel/

A férfi diszkoszvetőknél is indult békéscsabai atléta, Szebegyinszki Richárd személyében. Az 1998-as születésű fiatal legjobb dobása 51,70 méter volt, ami a negyedik legjobb eredményt jelentette a férfiak mezőnyében. A számot Huszák János (FTC) nyerte 63,03-al.

Kalapácsvetésben Halász Bence (Dobó SE) győzött, aki Pars Krisztiánt előzte meg. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a vb- és Eb-bronzérmes Halász 76,66 méterrel nyert, míg a 2012-ben olimpiai bajnok, kétszeres vb-második, Európa-bajnok Pars 73,24-gyel lett második. Gerelyhajításban Szilágyi Réka (DSC-SI) 61,29 méterrel lett bajnok, ami karrierje legjobb eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában