Karate

2020.03.09. 16:03

Hét érmet nyertek a szarvasiak a Tatami Kupán

Szombaton 11 ország, 69 sportegyesületének 880 versenyzője mérte össze tudását a Szigetszentmiklóson megrendezett a 30. Hungarian Tatami Cup tornán.

V. L.

Szarvasi karatésok

A szarvasi karatésok nyolc sportolóval vettek részt a viadalon, és hét éremmel tértek haza – tudtuk meg Ruzsinszki György edzőtől. A kadet fúk küzdelmeivel kezdődött a verseny, ahol két szarvasi fiatal szerepelt. Szrnka Artúr az 57 kilósok között nem jutott tovább. Kerti Kelemen három taktikusan és fegyelmezetten megnyert mérkőzéssel a döntőbe jutott, ahol kikapott, így ezüstérmet szerzett.

Ezt követően léptek tatamira a legfiatalabbak. A 9–10 éves korosztályban Susányi Zoltán a harmadik helyen végzett. Ruzsinszki Balázs a döntőben 3:5-ről az utolsó másodpercben egy fejrúgással fordított, és 6:5-re hozta meccsét, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Kemény Ákos körmérkőzéses rendszerben vett részt, végig derekasan küzdött, egyik meccsét sikerült is megnyernie, így bronzéremmel térhetett haza.

Szarvasi karatésok

Müller Péter az első mérkőzésen nehezen talált önmagára, ellenfele 0:3-ra elment. A szarvasi fiú az utolsó pillanatban ugyan egy fejrúgással kiegyenlített, de az első szerzett találat előnyével ellenfele jutott tovább. A vigaszágon sikerült a szépítés, jól előkészített támadásokkal, és reakciókkal mindkét mérkőzésén győzni tudott, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A nap végén a juniorok küzdöttek. Nagy Máté a -61 kg-ban az első meccsét bírói döntéssel hozta. A második körben egy testrúgással szépen eltalálta ukrán ellenfelét, ám a bírók nem értékelték találatát, és végül egy fejre bevitt találattal az ukrán fiú nyerte a mérkőzést. A vigaszági döntőt magabiztosan 3:0-ra hozta Nagy Máté, így bronzérmes lett.

Frankó Dániel a nap végén egy öt tagú csoportban négy körmérkőzést vívott. Mindegyik mérkőzését uralva hozta a győzelmeket, és ezzel megszerezte a szarvasiak második aranyérmét a +76 kg-os súlycsoportban.

A szarvasiak eredményei. Aranyérmesek: Frankó Dániel, Ruzsinszki Balázs. Ezüstérmes: Kerti Kelemen. Bronzérmesek: Kemény Ákos, Müller Péter, Nagy Máté, Susányi Zoltán.

A szarvasi karatésok következő megmérettetése március 21-én a Széki Kupa lesz Szekszárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában