röplabda

2020.03.12. 06:54

Belgrád és Békéscsaba közösen rendezheti az U16-os Eb döntőt 2023-ban

Belgrád és Békéscsaba közösen pályázza meg a 2023-as U16-os női röplabda Európa-bajnokság döntőjének megrendezését. A hét elején Belgrádban írt alá partnerségi szerződést Zoran Gajics, a Szerb Röplabda Szövetség elnöke, valamint dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség első embere.

Az eseményen részt vett Aleksandar Boričić, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnöke is. A partnerségi szerződés keretében jelentős sportdiplomáciai felkérést kapott Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke, aki a magyar és a szerb röplabda szövetség által megköttetett stratégiai együttműködési megállapodás koordinációjáért felel.

A felek legutóbb februárban Nyíregyházán tárgyaltak annak lehetőségéről, hogy a két szövetség között szorosabb együttműködés alakulhasson ki, melyről korábban Aleksandar Boričić már egyeztetett Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, aki elkötelezett a sportág hazai fejlődését illetően. A megállapodás deklarálja közös rendezvények szervezését, edzői szemináriumok, utánpótlás projektek megvalósítását, és a szerb és a magyar nemzeti csapatok és klubok között együttműködést.

Fotó: a BRSE Facebook-oldala

A paktum első pontja tartalmazza, hogy a két ország közösen rendezné meg az U16-os női Európa-bajnokságot 2023-ban Belgrádban és Békéscsabán.

– Komoly kihívás, felelősségteljes feladat, melyet igyekszem legjobb tudásom szerint ellátni. Nagy megtiszteltetés, hogy szerb oldalról kollégám az a Mester Gyula, aki a sportág legendás alakja, Sydney olimpiai bajnoka, illetve a Szerb Röplabda Szövetség alelnöke – mondta Baran Ádám. – Jelentős potenciál van az együttműködésben több területen is, melyek a magyar röplabdázás további fejlődését szolgálhatják. Külön öröm, hogy Békéscsaba ismét nagy nemzetközi sporteseményt szervezhet, melyre a megújult békéscsabai városi sportcsarnok, illetve kiegészítő létesítményként az akadémia hamarosan átadásra kerülő munkacsarnoka alkalmas lesz.

A klubvezető hozzátette, a csabai sportvezetők közül, 2013-ban elsőként emelt szót a városi sport infrastruktúra fejlesztések szükségességéért. Azóta számos projekt elindult, melyeknek tevékeny részese lehetett.

– Ezen beruházások támogatásához és előmeneteléhez nagyban járultak hozzá a Békéscsabai RSE egyedülálló hazai és nemzetközi sikerei is. Ezek eredményeként a város házigazdája lehet nemzetközi sporteseményeknek, amelyek a sportturizmus által jelentős bevételeket hozhatnak a helyi vállalkozásoknak, illetve vihetik Békéscsaba jó hírét szerte a világban – mondta Baran Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában