Kézilabda - NB I.

2020.02.12. 17:21

Zárt kapus lesz az Előre–Debrecen mérkőzés

A hír igaz, a február 22-ei EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Debreceni VSC Schaeffler NB I.-es női kézilabda-mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák le. Informális csatornákon már napokkal ezelőtt elterjedt a hír, hogy a rangadót nem tekinthetik meg a nézők.

G. P.

Archív felvétel

Forrás: Imre György /Archív/

Az okokról a békéscsabai klub szerdán délután közleményt adott ki.

– Tájékoztatjuk a szurkolóinkat, a sportbarátokat, hogy a február 22-én, szombaton 18 órakor tartandó EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Debreceni VSC Schaeffler NB I.-es női kézilabda bajnoki mérkőzés zárt kapuk mögött kerül megrendezésre. A békéscsabai városi sportcsarnok a felújítási munkák miatt részben lezárásra került, emiatt biztonságtechnikai bejárásra került sor. A kelet-magyarországi rangadó fokozott biztonsági minősítést kapott, és a szakhatóságok részvételével tartott bejárás eredménye alapján a csarnok ennek lebonyolítására nem alkalmas.

Archív felvétel

A kényszerű ok miatt kialakult helyzet miatt a klub elnézést kér, s bízik a szurkolók megértésében.

A találkozó – mint ezután mindegyik bajnoki mérkőzés – kulcsfontossággal bír a békéscsabaiak számára az NB I.-ben való bennmaradás szempontjából. A lila-fehér csapat a múlt szombaton az MTK Budapest ellen aratott győzelmével megteremtette a lehetőségét annak, hogy reális esélyekkel küzdhessen e cél megvalósítása érdekében.

A békéscsabaiak legközelebb február 14-én egy újabb ki-ki mérkőzést vívnak a Mosonmagyaróvár otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában