Labdarúgás

2020.02.26. 18:15

Távozik a Tótkomlós trénere

Öt nappal a Csanádapáca elleni hazai bajnoki rajt előtt váratlanul lemondott posztjáról Pálfi Zoltán, a megye II. osztályú labdarúgó-bajnokság A-csoportjában szereplő Tótkomlósi TC vezetőedzője. 

G. P.

Bár a piros-kék együttes 12 pontjával csak a 13. helyről várhatja a vasárnapi tavaszi nyitómérkőzést, a szakvezető döntése mégis meglepetésként hatott, hiszen a komlósi együttes háza táján baráti légkör uralkodik, a munka mennyisége és minősége is átlag feletti a második vonal szintjéhez mérten.

– Le kell szögeznem, hogy mindenfajta vita nélkül hoztam meg a döntésemet – mondta elöljáróban az edző. – Tavaly nyáron, amikor idekerültem, egy újfajta játékrendszerre álltunk át. Mindez több futást igényel minden játékostól, ami a csapat idősebb tagjainak nem feltétlenül nyerte el a tetszését. Mivel mindannyiukkal baráti viszont ápolok, és senkivel nem szerettem volna nézeteltérésbe kerülni szakmai dolgok miatt, ezért jobbnak láttam most átadni a helyem.

Pálfi Zoltán hozzátette még: sajnálja azt, hogy így alakult a helyzet, hiszen sok tehetséges játékos bontogatja szárnyait a kizárólag helyi erőkből álló csapatnál, és persze a jövőben is készséggel segít a klubnak, amennyiben igény mutatkozik rá.

– Büszke vagyok rá, hogy jó létszámmal tudtunk dolgozni, ennek megfelelően a csapatot leedzve adhatom át az utódomnak. Az elmúlt félév az építkezésről szólt, de így is sokat fejlődtünk, kellemetlenül éreztem volna magam, ha mondjuk a harmadik fordulót követően állok fel… – fűzte hozzá a szakvezető.

S, hogy ki ülhet Pálfi Zoltán helyére a komlósi kispadra, arról már László Dávid klubelnököt kérdeztük.

– Természetesen nagy szívfájdalom számunkra, hogy így alakult, hiszen Zoli emberileg és szakmailag egyaránt tökéletes személy volt az edzői posztra. Tótkomlósi lakosként ismer mindenkit, tisztában van a helyi viszonyokkal, ezért is gondolkodtunk benne hosszú távon – sajnálkozott a vezető. – A döntése váratlanul ért bennünket, szinte fel sem ocsúdtunk még belőle. Keressük azt a személyt, aki végleges megoldást jelenthet az utódlást illetően, de a hétvégi meccsen vélhetően megbízott tréner ül le a kispadra, hiszen a környéken nem egyszerű edzőt találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában