Labdarúgás - Megye II.

2020.02.22. 09:27

Nagy volt a jövés-menés Vésztőn

Jelentősen átalakított állománnyal kezdi meg tavaszi szereplését a Vésztői SE labdarúgócsapata.

Gajdács Pál

A zöld-sárga alakulat meglehetősen viszontagságos őszi idényt tudhat maga mögött, emiatt csupán a 14. helyen áll a megye II. osztály A-csoportjában. A téli „vérátömlesztéstől” azonban azt várják, hogy a gárda visszatalál a helyes útra és megkezdi a felemelkedést.

– A széthullott őszi együttes romjaiból próbáltunk ütőképes alakulatot felépíteni a rövid téli időszakban – mondta el Pardi Gábor edző, aki a kispadon Szabó Sándor örökébe lépett. – Nem volt egyszerű szülés, de az itt maradó megbízható játékosokkal és a hozzájuk érkező lelkes új fiúkkal sikerült összehozni egy többre hivatott állományt.

Nem kevesebb, mint 9 játékos kellett pótolniuk a sárrétieknek. Közülük Pap Zsolt, Kirimi Péter, Fazekas József Richárd, Szőke Imre és Fazekas József a szomszédos Okányba igazolt, az ifjú tehetségként elkönyvelt Szabó Rajmund már sarkadi szerelést öltve térhet vissza Vésztőre, míg Kordó Csaba, Nagy Róbert Richárd és Erőss Attila különböző okok miatt felhagyott a focival.

A téli időszakban embert próbáló feladat ennyi játékost pótolni, de a vésztőieknek úgy tűnik sikerült áthidalniuk ezt a problémát. A rutinos kapus, Mezger Csaba, a védelemben otthonos Varga Tamás és Lázár Adrián, valamint a támadó szekciót erősítő Szántó Csaba és Nikula Tibor Ciprián is újrakezdte a pályafutását, mellettük azonban több „külső segítség” is érkezett.

Bessenyei László a kovácsháziaktól tért vissza, de a Mezőmegyerről érkező Litauszki Tamás számára sem lesz teljesen idegen a környezet. Egy fiatalemberrel is gyarapodott az állomány: a gyulai nevelésű, de tavaly nyárig Körösladányban szereplő Fülöp Tamás pedig az NB III.-as Veszprémtől érkezett, igaz ott a harmadik vonalban nem léphetett pályára.

– Több tapasztalt labdarúgót sikerült megnyernünk az ügyünknek, a játékintelligenciájukban bízva, azt reméljük, hogy a hathatós segítségükkel sikerül középcsapattá kinőnünk magunkat a közelgő idény során – nyilatkozta az elképzelések kapcsán Pardi Gábor, aki a felkészülés eddigi részében két edzőmérkőzésen tesztelhette le, hol is tartanak a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában