Birkózás

2020.02.05. 10:23

Az orosházi Szél Anna arannyal zárt Ausztriában

Az ausztriai Wolfurtban rendezték meg a hétvégén a Flatz Open 2020 nemzetközi utánpótlás versenyt, amelyen jól szerepeltek a magyar fiatalok, akik összesen harminc érmet nyertek.

V. L.

A viadalon szőnyegre lépett Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub korosztályos Európa-bajnoka. Az ausztriai versenyen négy kategóriában, kadett és felnőtt női, valamint a fiúknál kadett, és junior korcsoportban mérték össze tudásukat az ifjú birkózók. A női versenyen viszonylag kevés felnőtt lépett szőnyegre, tekintettel a most folyó Európa-bajnokságra, így zőmmel junior, és U 23-as korosztályba tartozó sportolók szerepeltek. Szél Anna francia, horvát, lengyel, német és svájci vetélytársak között ismerkedett új súlycsoportja, a 62 kg-ban szereplő birkózókkal.

Az orosházi fiatal számára az év két fő versenye a júniusi Junior Európa-bajnokság, és az U23-as Európa bajnokság lesz. Az ezeken való indulási jog megszerzéséért Szél Anna részt vesz még a második válogatón, valamint az április 18-ai Orosházán rendezendő junior szabadfogású, és női országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában