teremfoci

2020.01.13. 09:34

Szeghalmi siker született a megyei teremkupán

Orosházán, az Eötvös-téri sportcsarnokban vasárnap este fejeződött be az Oros Ablak Békés Megyei Teremkupa küzdelemsorozata. A döntőben a Szeghalmi FC két góllal nyert a Nagyszénás ellen. A bronzmérkőzésen az OMTK–ULE 1913 legyőzte a Szarvasi FC csapatát.

V. L.

Az elődöntőben a nagyszénásiak gólgazdag mérkőzésen nyertek a Szarvas ellen. A másik elődöntőben a hazaiak két góllal is vezettek, de a Szeghalom egyenlített, és a büntetőrúgásokban győzött. A csalódott csapatok csatáját az orosháziak nyerték a Szarvas ellen. A fináléban a szeghalmiak legyőzték a Nagyszénást.

Eredmények:

Elődöntők:

Szarvasi FC–Nagyszénás SE 6–7 (1–4), gól: Zima 2, Bakró, Farkas J., Furár, Viszkok, ill. Nagy Sz. 3, Tasi, Simon B., Simon L., Libor.

A szénásiaknak sikerült meglepniük a szomszédvárat, már a 7. percben három góllal jártak előrébb, amit eredményesen tartottak meg a szünetig. A második játékrész elején is az ő támadójátékuk volt a hatékonyabb, már 6–1-re is vezettek, amikor a szarvasiak megnyitották a hajrát, de ezzel már csak szorossá tudták tenni a végeredményt.

Szeghalmi FC–Orosházi MTK-ULE 1913 5–5 (1–3) – büntetőkkel: 8:7, gól: Boros 3, Harangozó (öngól), Gedó, ill. Miszlai 3, Barna, Kukovecz.

Az első és a második percre is jutott orosházi gól, azt követően viszont parázs, kemény játék folyt a pályán. A félidő utolsó harmadában Miszlai második találatára érkezett a sárrétiek válasza, ami a folytatást is nyílttá tette. A térfélcsere után magára talált a Szeghalom és hamarjában egalizálta az eredményt, de az ULE nem tört meg és gyors egymást követően kétszer mattolta Kapusi kapust. A szeghalmiaknak innen is volt visszaútjuk és döntetlenre mentették a csatát, amelyet azután büntetőkkel meg is nyertek.

Helyosztók.

3. helyért: Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE 1913 1–2 (0–0), gól: Farkas J., ill. Kasuba, Harangozó.

Nem hozott látványos játékot a bronzcsata, az első félidőben a játékosok kevés veszélyt jelentettek a kapura, ennek megfelelően gól sem született. A 23. percben Kasuba törte meg ezt a csendet, majd Harangozó is betalált, a Szarvas pedig hiába váltott ritmust és stratégiát, csak szépítésre tellett erejéből.

Döntő:

Nagyszénás SE–Szeghalmi FC 0–2 (0–1), gól: Urbán, Gedó.

Az aranycsata első félideje nem hozott szép játékot. Urbán találata a szeghalmiakat juttatta vezetéshez, erre a szénásiaknak nem volt válaszuk. Szünet után fokozódott az iram és a keménység, helyzet azonban nem igazán adódott a játékosok előtt. Gedó végül egy pazar megoldással bebiztosította a sárréti együttes sikerét.

Beküldött fotók

A díjakat a legjobbaknak Bojtor István, Orosháza alpolgármestere, Szpisják Zsolt, az MLSZ megyei igazgatója, Szikszai László, a Békéscsaba 1912 Előre elnökségi tagja, és Tóth Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke adta át.

Végeredmény: 1. Szeghalmi FC, 2. Nagyszénás SE, 3. Orosházi MTK-ULE 1913, 4. Szarvasi FC.

Különdíjasok. Legjobb mezőnyjátékos: Boros Ádám (Szeghalom). Legjobb kapus: Krnács Richárd (Szarvas). Gólkirály: Nagy Szabolcs Dávid (Nagyszénás) 7 góllal. Legszebb gól: Gedó Lóránt (Szeghalom). Szakmai különdíj: Miszlai László (Orosháza).

A csapatok legjobbjai: Szabó Csaba (Gyula), Papp Zsolt (Körösladány), Matúz Tamás (Mezőkovácsháza), Murvai Dávid (Jamina SE), Zima Dániel (Szarvas), Harangozó Krisztián (Orosháza), Bordás Sándor (Nagyszénás), Kapusi Gergely (Szeghalom).

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában