Kézilabda NB I. - Galériával, videóval

2020.01.11. 19:49

Hamar eldöntötte a mérkőzést a Ferencváros

Kikapott a Békéscsaba a Fraditól.

Gajdács Pál

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–FTC-Rail Cargo Hungaria 24–39 (11–18)

Kézilabda NB I.-es női mérkőzés. Békéscsaba, 1800 néző. V.: Paska, Vastag. Békéscsaba: Balog J. – Kovács A. 1, Vukajlovics 2, J. Agbaba 1, Bottó 2, KOPECZ 5, Barján 3. Cs.: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Mézes 2, Kukely A., Marincsák 5, Dombi K., Mitrovics 2, Kukely K. 1. Vezetőedző: Horváth Roland. FTC: Szemerey – Lukács V. 5, Klujber 4 (3), KOVACSICS 4, Snelder 2, Háfra 6 (1), MÁRTON G. 6. Cs.: Csiszár-Szekeres, Klivinyi 2, Szucsánszki 3, Hornyák D., PÁSZTOR N. 5, Christensen 1, Bánfai 1. Vezetőedző: Elek Gábor.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4. ill.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–1. 10. p.: 4–3. 17. p.: 5–8. 21. p.: 7–11. 27. p.: 8–14. 35. p.: 12–21. 41. p.: 14–28. 45. p.: 16–29. 52. p.: 20–32. 58. p.: 22–37.

Ha nem is volt telt ház a békéscsabai városi sportcsarnokban, bizony alig voltak üres helyek, sőt – és ez persze nem meglepetés – a vendégszektor is megtelt.

Gyors, kétszeri gólváltás után a csabaiak vezettek. A lila-fehérek felszabadultan játszottak és kifejezetten jól tartották magukat a hétközi MTK elleni pontvesztés után nagyon harapós Fradi ellen. Hibázni persze nem nagyon lehetett, mert a zöld-fehérek indulásból a gyors Márton Gréta révén azonnal büntettek.

Negyedóra játék után először Horváth Roland kért időt. A Ferencváros óriási iramot diktált, a Csaba igyekezett felvenni a versenyt, de szép lassan kezdett kidomborodni a két gárda közötti különbség. A kis előnyből hamar nagy hátrány lett, az FTC 4–0-s rohamát Marincsák pazar góllal törte meg.

Biztos előnye tudatában nyugodtan kézilabdázhatott a vendégegyüttes, amely a szigorú védekezésre alapozva gyakran késztette hibára a hazai játékosokat. A zöldek emberhátrányban is szórták a gólokat, Elek Gábor elkezdhetett cserélni, tehermentesítve alapembereit. A 26. percben ő is kikérte az idejét. A félidő végére nagyon ellépett ellenfelétől a Ferencváros, fellazult a csabaiak védekezése, hiszen ami Fradi-lövés kapura ment abból gól született.

A 2. félidő Fradi-gólokkal kezdődött, a Fradi-tábor már készülhetett, hogy tizet számoljon, a csabaiak mintha már ekkor kezdték volna elengedni a mérkőzést. Nem is tetszett a játék a lilák trénerének, aki a 35. percben kikérve idejét, s keményen leteremtette elbizonytalanodó tanítványait. A zöld-fehérek egy 4–0-s, majd egy 3–0-s sorozattal vette el a hazaiak maradék lelkesedését.

Teljesen egysíkúvá vált a mérkőzés, a fővárosiak szakmányban lőtték a gólokat, hazai oldalon egy-egy szép megmozdulást, váratlan Marincsák, vagy Kopecz-húzást jegyezhettünk csak fel. Most már nem az volt a kérdés, hogy az Előre 10 gól alatt tudja tartani vendégét, hanem hogy megússza-e húsz alatt.

A hajrához közeledve aztán már az állományában szinte teljesen kicserélt Ferencváros is visszafogta magát, már mindkét csapat játékosainak inkább a következő összecsapáson jártak a gondolatai.

Azzal minden békéscsabai érzelmű ember tisztában volt, hogy a mai Ferencvárost a mai Békéscsaba nem verheti meg, ám titokban azért nagyobb ellenállásban, szorosabb eredményben bízott.

Horváth Roland: – Erre számítottunk, hogy az MTK-meccs után így fog játszani a Ferencváros. Jól kezdtük a mérkőzést, hatékonyan védekeztünk, gyors gólokat lőttünk. Azután persze jöttek a hibák, de ne felejtsük el, hogy egy BL-ben játszó csapattal álltunk szemben. Láttam jó dolgokat is és csak ismételni tudom magamat, dolgozunk tovább, hogy életben maradjunk.

Elek Gábor: – Védekezésben agresszívabbak voltunk és a kapusteljesítményünk is megfelelő volt, viszont sokat hibáztunk a csabaiak átlövéseinél. A mentalitás rendben volt, de ez volt a minimális elvárás.

Videó: Békéscsabai Előre NKSE Facebook oldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában