Kézilabda - NB I.

2020.01.10. 16:59

A Fradit fogadják a lila-fehérek

A női NB I.-es kézilabda bajnokságban szombaton 18 órakor az eddig három pontot gyűjtött, a tabella tizenharmadik helyén álló EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE a harmadik helyezett, válogatottak egész sorát felvonultató tizenkilenc pontos FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét fogadja a városi sportcsarnokban.

Verasztó Lajos

Archív felvétel

Ebben az évben a fővárosiak két bajnoki mérkőzést játszottak, január 4-én, szombaton 25–17-re győztek az Alba Fehérvár KC otthonában, majd hét közben, kedden 36–36-os döntetlent értek el az MTK Budapest ellen idegenben. Mindez azt jelenti, hogy nincs valami jó formában a zöld-fehér együttes, amelyhez a közelmúltban csatlakozott Szucsánszki Zita, és Hornyák Dóra. Nem sokkal korábban állt csatasorba a Fradiban a békéscsabai nevelésű, rutinos védekező specialista, korábbi válogatott átlövő, Csiszár-Szekeres Klára.

Archív felvétel

A lila-fehérek december végén a Vác együttesét látták vendégül, és nagy csatában kétgólos vereséget szenvedtek. A szombat esti találkozó esélyeiről Horváth Roland, az Előre NKSE vezetőedzője a következőket mondta: – Sokan azt hihetik, mivel az eredményekből, és a mutatott játékból úgy tűnik most nincs topformában a Fradi, és akkor nekünk könnyebb dolgunk lehet. Nos, ennek éppen az ellenkezője az igaz, hiszen az MTK elleni váratlan pontvesztés után bizonyára a vezetők elbeszélgettek a játékosokkal, akik így most hatalmas elszántsággal lépnek majd pályára, és mindenképpen győzni akarnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fővárosiak nagyobb játékerőt képviselnek, hiszen három remek szélsőjük van, Lukács Viktória, Márton Gréta, és Schatzl Nadine személyében. Mellettük a két válogatott átlövőre, Háfra Noémire, és Klujber Katrinra is figyelnünk kell, de az irányító, Kovacsics Anikó is a csapat meghatározó játékosa. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a holland beállós, Snelder személyében friss világbajnoka van a zöld-fehéreknek, akkor látható a két csapat tudása közötti különbség. Mi szeretnénk egy jó meccset játszani a vendégekkel, és azokat az elemeket gyakorolni, amelyekkel a hasonló képességű csapatok ellen esélyünk lehet a győzelemre. Szerencsére a keret minden tagja egészséges, így lehetőséget tudunk adni mindenkinek.

A mérkőzést a Paska, Vastag játékvezetői kettős dirigálja.

A felnőttek összecsapása előtt 14 órakor a két klub serdülői mérkőznek, majd 16 órától ifjúsági csapataik mérik össze tudásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában