Röplabda

2019.10.09. 13:59

Remélik, a BRSE Békéscsaba kiemelt reklámhordozója marad

A MTK Budapest elleni szombati Extraliga-mérkőzéssel hivatalosan is megkezdődik a Békéscsabai Röplabda SE számára a 2019–20-as szezon. Ebből az apropóból szerdán a békéscsabai városháza dísztermében sajtótájékoztatót tartottak, melyen Molcsányi Rita a csapat ikonja újabb két évre meghosszabbította a szerződését.

Gajdács Pál

Molcsányi Rita (balról), Baran Ádám, Szarvas Péter és Vasja Samec Lipicer /A szerző felvétele/

Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke bevezetőjében elmondta, hogy az elmúlt évek eredményei óriási terhet rónak az egyesületre, hatalmasak az elvárások.

– Sokan vészharangot kongattak az egyesület felett, de büszkén jelentem be, hogy a klub egységesebb, mint valaha! – szögezte le a klubvezető.

A BRSE idén három sorozatban indul, a 8 csapatos Extraligában, a Magyar Kupában és a Challenge Kupában. Véleménye szerint minden idők legerősebb bajnoksága lesz, jelzésértékű, hogy egyre több csapat jelentkezett be az érmekért. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a Magyar Kupában és a Challenge Kupában is továbbjutnak a DVTK, illetve a lett Rigas Volejbola Skola ellen.

– Nem teszek hangzatos ígéreteket, szerethető, fiatal csapatunk van, melyben az átlagéletkor még a huszonkét évet sem éri el. A tisztán magyar játékosokat foglalkoztató MTK után a BRSE-nél szerepel a legkevesebb külföldi játékos – jegyezte meg Baran Ádám, aki röviden bemutatta a játékosokat. Nem tartja kizártnak, hogy tesznek még bejelentéseket a játékoskeretet illetően, hiszen hosszú szezon vár még a csapatra.

A nyáron kinevezett vezetőedzőről, Vasja Samec Lipicerről elmondta, hogy fiatal, de komoly tapasztalattal rendelkezik, aki iránt maximális a bizalom. Hamar megtalálta a helyét a városban, remekül dolgozik a lányokkal. A kemény munka híve, humánus, európai ember.

Molcsányi Rita (balról), Baran Ádám, Szarvas Péter és Vasja Samec Lipicer /A szerző felvétele/

Az érdeklődés nagy a csapat iránt, hiszen a bérleteladás minden eddigi rekordot megdöntött, idáig 400 kelt el.

Az utánpótlásról szólva megtudtuk, a klub már eddig is számtalan játékost adott a korosztályos és felnőtt válogatottnak. A munkát Nagy Attila utánpótlás vezetőedző koordinálja. A Békéscsabai Röplabda Akadémia ügye jól halad, ami Európában jelenleg a legnagyobb utánpótlás projekt.

Békéscsaba első embere, Szarvas Péter a Békéscsabai RSE egyik legnagyobb szurkolója. A polgármester elmondta, hogy bármerre is jár, a röplabda egyesület mindenhol téma. Megnőtt a csapat elismertsége, ami az önkormányzatra is kötelezettséget ró.

– A klub háromszor akkora közvetlen támogatást kap a várostól, mint mondjuk öt évvel ezelőtt, elismerve a klubnál folyó szakszerű, komoly munkát. A legkomolyabb reklámhordozója Békéscsabának a BRSE – hallottuk Szarvas Pétertől. – Mi azt kérjük a csapattól, a játékosoktól, hogy minden mérkőzésre komolyan készüljenek, tegyék ki a szívüket-lelküket a pályán. Mi akkor is szeretünk benneteket, ha lesz egy-egy mérkőzés, ami nem sikerül – fordult a teljes létszámban jelen lévő csapat tagjaihoz. A városvezető azt kívánta, hogy a BRSE-szív, fanatizmus jöjjön ki a mérkőzéseken.

Hangsúlyozta az utánpótlásképzés fontosságát, abban érdekelt a város is, hogy a klub folyamatosan bocsássa ki a tehetségeket.

– A Békéscsabai Röplabda Akadémia nagy felelőssége a városnak, melyre az államtól kétmilliárd forintot kapott. A BRSE vezetése nem sokat tétlenkedett, elindította az építkezést, büszke vagyok arra, hogy létrejött ez a projekt! – tette hozzá Szarvas Péter.

Hamar befogadta a klub és a város az új szlovén szakvezetőt, Vasja Samec Lipicert, aki családját is Békéscsabára költöztette.

– Gyermekemnek óvodát is találtunk, s már több magyar szót tud, mint én – mondta mosolyogva a fiatal tréner. – Jó, hogy nyugodt környezetben csak a munkára kell koncentrálni, s köszönöm is a menedzsment bizalmát. Ami a BRSE-t más kluboktól megkülönbözteti, az a tradíciók és a szurkolók szeretete, ami komoly elvárást jelent, azonban nem félek a kihívásoktól, igyekszünk komoly szintre emelni a munkát. Nem hiszek az olyan klubmodellben, ahol gazdag a tulajdonos, összevásárol egy csapatot és a pénz dönt el mindent. Hiszek a fiatalokban, látok bennük fantáziát!

A szakember nem ígéri, hogy minden mérkőzést megnyernek, lesz hullámvölgy, de jó csapatuk van, s bízik abban, hogy eredményesek lesznek.

Molcsányi Rita a BRSE válogatott játékosa a csapattal együtt már nagyon várja a szezonkezdést.

– Remélem, hogy rengetegen kijönnek a mérkőzésre, mert jó érzés olyan hangulatban játszani! – mondta.

A csapat liberóját 2022 nyaráig még biztosan csabai színekben láthatja a nagyérdemű, hiszen további két évig meghosszabbította szerződését Békéscsabán. A kontraktust az esemény végén írta alá Baran Ádám elnökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában