Futsal - NB I.

2019.10.07. 11:52

Megdolgozott a sikerért a fürdővárosi futsalcsapat a böszörményi katlanban

Tartalékosan is győzött az Amazonok.

Gajdács Pál

Megtört az átok, a Gyulai Amazonok NB I.-es női csapatának sikerült legyőznie a Hajdúböszörményt a helyi katlanban. A gyulai együttes foghíjasan érkezett a találkozóra, ez nem mondható el a hazaiakról, akik óriási elánnal küzdöttek a pontszerzésért. Az első találatra a 8. percig kellett várni, amikor egy átlövés után Nagy Anikó ért bele rosszul a labdába, vezetéshez juttatva a vendégeket. A fürdővárosiak hullámzó teljesítményt nyújtottak, de a küzdeni akarásukra egyáltalán nem lehetett panasz. A kemény párharcokkal tarkított mérkőzés 10. percében jött az egyenlítő találat, Nagy Mária nem túl erős lövése landolt Palócz Mónika kapujában.

A 16. percben Fülöp Diánát csak szabálytalanul tudta megállítani ellenfele, így jöhetett a hatméteres büntető, amit Sovány Liza magabiztosan értékesített, és ezzel már az Amazonoknál volt az előny! Nagy Anikó még ugyanebben a minutumban kiegyenlített, így döntetlennel fordultak a csapatok.

A 2. játékrészben óvatosabban játszott mindkét gárda, helyzetek egyik, illetve másik oldalon is adódtak, sőt, az Amazonok néhány perc leforgása alatt eldönthette volna a találkozót. Kurai Nikolett a mérkőzés vége előtt 3 perccel meglőtte a gyulai csapat vezető-, és mint később kiderült, győztes találatát. A találkozó végén még adódott lehetőség a hazaiak előtt, de az eredmény nem változott, egygólos gyulai siker született.

Hajdúböszörményi TE–Gyulai Amazonok 2–3 (2–2)

NB I.-es női mérkőzés. Hajdúböszörmény. V.: Erdélyi (Varga Gy., Nedeczky). Gyula: Palócz M. – Fülöp, Kurai, Sovány, Bálint. Cs.: Mázik, Mátyás, Lehóczki. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Nagy A., Nagy M., ill. Nagy A. (öngól), Kurai, Sovány.

Molnár Zoltánné: – Nem játszottunk jól, talán a mérkőzés utolsó percében voltunk a legmagabiztosabbak, de minden nehézség ellenére megnyertük a mérkőzést. Nagyot küzdöttünk egy igazi ki-ki mérkőzésen, gratulálok a lányoknak! Jól jön most számunkra egy kis pihenő, mindenképpen szeretnénk megőrizni a felsőházi pozíciónkat.

A bajnokság állása az 5. forduló után:

1. TFSE 13 pont (19–11)

2. Debreceni EAC 12 (23–11)

3. Kiskunfélegyháza 10 (18–12)

4. Gyulai Amazonok 10 (14–12)

5. Tolna-Mözs 7 (15–13)

6. Miskolci Vénusz 3 (14–19)

7. Szekszárd 3 (8–23)

8. Hajdúböszörmény 0 (5–15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában