Asztalitenisz

2019.10.28. 16:15

Balogh Ágnes Kíra nyerte a serdülő versenyt

A hétvégén Orosházán rendezte meg a PET-BAU ASE Orosháza, és a Kaucsuklabda Alapítvány az egykori kiváló helyi játékos, edző és sportvezető tiszteletére immáron tizenkettedik alkalommal a Pintér Attila újonc- és serdülő I. osztályú asztalitenisz ranglista versenyt. Az Eötvös-téri sportcsarnokban szombaton és vasárnap több mint háromszáz harmincan álltak asztalhoz. A résztvevők jelentős létszáma ellenére a szervezők zökkenőmentesen rendezték meg az emlékversenyt.

V. L.

A viadal első napján, szombaton az újoncok két korcsoportban mérték össze tudásukat. A fiúknál az U13-as korosztályban Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) ezüstérmes lett, a döntőben válogatottbeli társától a soltvadkerti Lei Balázstól kapott ki 3:2-re. Az U13-as lányoknál Szilágyi Lívia (Békési TE) a legjobb 16 közé jutott, és végül a 13. helyen végzett.

Vasárnap a serdülő lányoknál Balogh Ágnes Kíra végig jó teljesítmény nyújtott, a döntőben 3:0-ra győzte le Nagy Liliánát (Statisztika), és megnyerte a viadalt. Hudák Dorina (PET-BAU ASE Orosháza) és Szilágyi Lívia a főtáblára jutott, és a 17–32. helyen végzett. Serdülő párosban a Balogh Ágnes Kíra. Adorján Melinda (Békési TE, Statisztika) duó ezüstérmes lett, a Hudák Dorina, Nagy Liliána (PET-BAU ASE Orosháza, Statisztika) kettős bronzérmet nyert. A Szilágyi Lívia, Polónyi Nóra (Békési TE, Kecskeméti Spartacus) páros a 9–16. helyen végzett.

A serdülő fiúknál egyéniben Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) bronzémes lett. Molnár Levente (HED-LAND Mezőberényi SE) a 16 közé jutott, és végül a 12. helyen végzett. Kopányi Áron (Békési TE) a főtáblára jutott, és a 17–32. helyet szerezte meg.

A serdülő párosban a Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz Nikolaosszal (Yorgos SE) kettős a döntőbe jutott, ahol kikapott a Lei Balázs, Cseri Ádám (Soltvadkert, BVSC-Zugló) duótól, így ezüstérmet nyert. A Molnár Levente, Szabó Ákos (HED-LAND Mezőberényi SE, Budaörs) duó az 5–8. helyen végzett. A Kopányi Áron, Kasa Zsombor (Békési TE, ASK Szeged) páros a 16 közé jutott, és a 9–16. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában