Kézilabda - NB I.

2019.10.08. 11:13

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győr a vendég Békéscsabán

Szerdán 18 órától az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC lép parkettre a békéscsabai városi sportcsarnokban női élvonalbeli kézilabda mérkőzésen.

Gajdács Pál

Fotó: Imre Gyorgy

A zöld-fehérek legutóbb január 9-én vendégeskedtek a békési megyeszékhelyen és három híján ötven gólt lőttek az Előre NKSE-nek úgy, hogy huszonkettőt kaptak. A győriek két BL-mérkőzés közben találkoznak a lila-fehérekkel. Az idei debütálásuk parádésra sikeredett, hiszen a svéd IK Sävehof ellen fölényesen nyertek (35–23) vasárnap, és sokkal nagyobb kíméletre a sorozatban újonc DHK Baník Most gárdája sem számíthat, még akkor sem, ha a csehek Szlovéniában talán váratlan győzelemmel nyitottak (31–29) az elitsorozatban.

A szerdai bajnoki mérkőzésen a Békéscsabának és a Győrnek is mások a céljai, a még nulla pontos viharsarkiak fél szemmel már az következő, október 19-ei szombathelyi fellépésre koncentrálnak, míg a zöld-fehérek a vasárnapi csehországi kupacsatára. Ez az a mérkőzés lesz, amikor még a szokásosnál is több lehetőségre számíthatnak a csabai keret legfiatalabb játékosai, akik megmutathatják, hogy képesek szép megoldásokra a világ legjobb együttese ellen. A látogatóknál a megannyi sztár mellett első ízben lép Békéscsabán pályára a világ-, és Európa-bajnok francia beálló, Béatrice Edwige, aki már a svédek ellen is kiválóan játszott. Esélyekről csabai szemszögből felesleges beszélni, ám az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lesz Kovács Anették hozzáállása, hiszen egy ilyen találkozón is lehet önbizalmat szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában