Tollaslabda

2019.09.25. 14:46

Tíz éremmel tértek haza a csabaiak

A közelmúltban rendezte meg a Magyar Tollaslabda Szövetség, és a T(r)ollas Sport Egyesület a 2019–2020-as idény első „C” és „D” kategóriás felnőtt, és utánpótlás korosztályos versenyét Budapesten, a Hódos Tamás Tollaslabda Csarnokban. Békéscsabáról a Körös Tollaslabda Sportegyesület (KTSE) 10 utánpótlás korú fiatalt, és 6 felnőtt igazolt játékost vonultatott fel az eseményen.

G. P.

Az ország minden pontjáról érkező sportolók (184 nevező) jó iramú, parázs mérkőzéseket játszottak. A békéscsabaiak 10 éremmel tértek haza a viadalról , különösen az utánpótláskorú versenyzők tettek ki magukért.

Ki kell emelni, hogy a KTSE legifjabb versenyzői közül többen a felnőtt párosok D-kategóriás mezőnyében is elindultak tapasztalatszerzés és páros-meccsrutin szerzés céljából, és mérkőzést ugyan nem sikerült nyerniük, de bátor játékukkal, és néhány szép labdamenettel kivívták az ellenfelek elismerését.

A megyeszékhely bekerült a magyar tollaslabda élet vérkeringésébe, ezt igazolja, hogy a sorozat következő fordulóját a Körös Tollaslabda Sportegyesület rendezi október 6-án, Békéscsabán, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tornacsarnokában.

A tollaslabda oktatása, fejlődése töretlen Békéscsabán, egyre több leány és fiú csatlakozik azon gyerekek köréből, akik a nyári tollaslabda táborban kezdőként is részt vettek vagy esetleg az iskolai toborzások során érdeklődést tanúsítottak a tollaslabda sport iránt.

Ebben az évben a békéscsabai egyesület az OB III. csapatverseny egyik fordulóját is a megyeszékhelyen rendezi, valamint jövőre már nem csak a megyei diákolimpia döntőjét, hanem a három megyét érintő (Békés-, Csongrád- és Jász Nagykun-Szolnok megye) területi döntő házigazdája is lesz. A mostani sikerek várhatón még több fiatal érdeklődését keltik fel a sportág iránt.

A budapesti D-kategóriás és utánpótlás verseny békéscsabai eredményei. Fiúk. U11: 1. Giricz Levente, 2. Tószögi György. U15: 5. Tószögi Olivér.

Lányok. U13: 1. Zöld Petra, 3. Popa Réka.

Női egyéni „D” kategória: 3. Petykó Réka. Női páros „D” kategória: 2. Fodré Viktória, Petykó Réka, 3. Hankó Petra, Kozma Orsolya. Vegyes páros „D” kategória: 3. Fodré Viktória, Petrovszki Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában