Mezőhegyes

2019.09.07. 16:18

Lengyel győzelem született a hétévesek mezőnyében

A díjhajtást nyolc hétéves ló teljesítette a szombati versenynapon az V. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán.

Aromat, Bartolomiej Kwiatek

Befejeződött a hatévesek díjhajtás döntője. A legmagasabb pontszámot – 7.86 – kapott díjhajtására a német ADELE M, a szász-türingiai fajtájú pej kanca, Jessica Wächter hajtásában. Talán nem véletlen, hiszen tavaly ötévesen már világbajnok volt Bettina Winklerrel.

A díjhajtásban második lett – 7.29 ponttal – a lengyel DAJLUK, a sziléziai fajtájú fekete mén, Weronika Kwiatekkel. 2018-ban ötödik helyen végzett a döntőben.

A harmadik helyen zárt mai programja alapján – 6,79 ponttal – FINESSE 374, westfáliai fajtájú gesztenyepej kanca, hajtója Alexander Bösch Ausztriából. Ötévesen világbajnoki bronzéremmel tért haza.

A program a hétévesek díjhajtásával folytatódott. Első induló MEZŐHEGYES NONIUS-14 VEZÉR volt, Papp Jánossal. A versenybíróság értékelése alapján 6.21 pontot kapott.

A legtöbb pontot – 7.79 – a lengyel sziléziai fajtájú fekete herélt, AROMAT kapta, hajtója Bartlomiej Kwiatek. A ló 2018-ban ötödik helyen zárt korosztályában. Németországból érkezett a második helyezett NOVANA (7,71) szász-türingiai pej kanca, Jessica Wächter hajtásában. Harmadik HANDRO (7,36), a holland tenyésztésű KWPN pej herélt, az olasz Cristiano Cividini hajtotta. Öt- és hatévesen is itt volt Mezőhegyesen, de mindkét évben a világbajnoki mezőny nyolcadik helyén zárt korosztályában – olvasható a Mezőhegyesi Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága 2019 Facebook oldalán.

Adele M, Jessica Wachter
Aromat, Bartolomiej Kwiatek
Neapolitano XXXI-42, Roland István Varga /Beküldött fotók/

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában