Atlétika

2019.09.30. 15:23

Csizmazia Áron és Kovács Alexandra is nagy egyéni csúccsal győzött Ptujban

A Kopp Békéscsabai AC három fiatal atlétája is hivatalos volt a szlovéniai Ptuj városában hétvégén megrendezett cseh–magyar–szlovén–szlovák–horvát U16-os válogatott viadalra.

Gajdács Pál

Balról a sikeres csabai fiatalok: Csizmazia Áron, Kovács Alexandra és Hrabovszki Balázs /Beküldött fotó/

A jó hangulatú, jól szervezett eseményen a magyar serdülő válogatott nagyszerűen szerepelt, a lánycsapat 208 ponttal győzött, a fiúk 219-el a második helyen végeztek a csehek mögött. Összesítésben pedig Csehország győzött, 427 ponttal Magyarország ezüstérmes lett. A szép eredményekből a békéscsabai atléták is vastagon kivették a részüket, ketten is megnyerték a számukat, ráadásul egyéni csúccsal.

– A dobószámban induló Csizmazia Áron történelmet írt, hiszen két méterrel megjavította az eddigi ranglistavezető eredményét és 62,02 méterre repítette a diszkoszt, mellyel a korosztályos világranglistán is az előkelő hatba került – számolt be a békéscsabai dobó eredményéről Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezető igazgatója. Áront klubjában Solticz Kálmán készíti fel.

Balról a sikeres csabai fiatalok: Csizmazia Áron, Kovács Alexandra és Hrabovszki Balázs /Beküldött fotó/

Alaposan kitett magáért a 3000 méteres gyaloglásban induló Kovács Alexandra is, aki óriási egyéni csúccsal győzött, tizenhárom évesen öt éve nem gyalogoltak a távon nála jobb időt (14:57,37). Urbanikné Rosza Mária versenyzője élete első válogatott viadalán győzött, maga mögé utasítva a 14-15 éveseket. Alexandra régi ideje: 15:13,94 perc.

A harmadik csabai fiatal, Hrabovszki Balázs távolugrásban 602 cm-el a 6. helyen végzett. Adorján László versenyzője ez évi legjobb teljesítményétől most elmaradt, akinek az elugródeszkával gyűlt meg a baja.

A lelkes fiatalok versenyzését a klub jóvoltából a helyszínen szurkolhatták végig edzőik és szüleik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában