labdarúgás

2019.08.11. 09:37

Udvariasak voltak a vendéglátók a kupában

Idegenbeli sikerek születtek a labdarúgó Magyar Kupa második megyei selejtező körének szombati mérkőzésein.

G. P.

Szeghalmon a szomszédos Körösladány „masírozott át”, Gyulán pedig a jaminaiak folytatták ott, ahol az idényzárást jelentő Békés Megyei Kupa döntőjében abbahagyták.

A sárréti szomszédvári derbi tulajdonképpen csak az első negyedében volt méltó a két csapat egymás elleni hagyományaihoz. A szemfüles ladányiak azt követően egyre-másra használták ki a hazaiak védelmi megingásait és a szünetre háromgólos előnyre tettek szert. A második játékrész elején Bakk szépítése még megcsillantotta a házigazdák előtt a felzárkózás lehetőségét. Szabó Ákos viszont ezt a reményt is szertefoszlatta, a végjátékban esett újabb találatok pedig már a kegyelemdöfést jelentették. A ladányiak a vártnál lényegesen könnyebben jutottak a négy közé.

Szeghalmi FC–Körösladány MSK 1–6 (0–3)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szeghalom, 380 néző. V.: Barta Tibor.

Szeghalom: Démusz – Nagy M., Wéber, Cserna R., Bakk – Tatár, Tóth G. (Seres), Urbán, Gedó – Komlósi (Vass), Sztojka (László). Edző: Janis János.

Körösladány: Zsibrita – Polák, Szabó Á., Szántó M., Zsíros – Knyihár (Kisari), Ruzsa Z., Zelenyánszki (Krajcs) – Burai, Prasler (Laksteter), Papp Zs. Edző: Fodor Sándor.

Gólszerző: Bakk (53.), ill. Burai (23.), Papp Zs. (33., 38., 87.), Szabó Á. (66.), Krajcs (90.).

A párhuzamos másik helyszínen csupán egyetlen találatot láthatott a publikum, és mivel azt Okos István már a vendégek színeiben érte el, így a Jamina tartotta életben az országos táblára jutás lehetőségét. Pedig jobbára a házigazda gyulaiak domináltak, de Pilán kapufáján kívül nem igazán tudtak komoly helyzetbe kerülni. A vendégek számára viszont egyetlen is elegendő volt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. Bő félórányi játék után Gál ugratta ki mintaszerűen Okost, aki Kajárin átpörgetve a labdát, nemes bosszút vett azért, mert túl könnyedén lemondtak róla előző csapatánál. Szünet után a fürdővárosiak próbálták nyomás alá helyezni a jaminaiakat, akik ekkor már „sündisznóállásból” játszhatták az általuk mesteri fokra felfejlesztett „bunkerfocit” és ez eredményre vezette őket.

Gyulai Termál FC–Jamina SE 0–1 (0–1)

Gyula, 160 néző. V.: Sechna Gábor.

Gyula: Kajári – Zsömbörgi, Szabó Cs., Nagy S., Kukla Zs. – Radics (Hoffmann) – Bojtos (Barthalos), Czirok, Repisky, Pilán (Bagyinszki) – Bozsó. Edző: Berényi Tibor.

Jamina: Szólik – Szudár, Ulrich, Bencsik Cs., Horváth M. (Sebők) – Murvai, Miklya, Kardos – Gál (Leszkó), Okos, Németh. Edző: Pozsár Gábor.

Gólszerző: Okos (33.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában