úszás

2019.08.15. 17:25

A fiatal olimpikont, Veres Laurát köszöntötték Gyulán

Ritkán adódik egy kisvárosban olyan alkalom, amikor egy sportoló ilyen kiemelkedő eredményt ér el – jegyezte meg Gyula polgármestere, hogy a város egyik ifjú sportolója a leány 4×100-as gyorsváltóban bronzérmes lett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Dr. Görgényi Ernő a polgármesteri irodában köszöntötte az alkalomból Veres Laurát, csütörtökön délelőtt, és adott át számára egy ajándékcsomagot.

Busi Ottó

A városvezető úgy fogalmazott, ritka mint a fehér holló, hogy egy gyulai sportoló egy ifjúsági olimpián dobogós helyezést érjen el. Elmondása szerint a tehetség mellett ebben évek hosszú, kemény munkája, a szülők támogatása, és az edzők munkája van.

– Úgy gondolom, hogy méltán tarthat számot a város elismerésére Laura. Szeretnék ezért jelképesen egy kis ajándékot átadni, egy kis olvasnivalót a nyárra – nyújtott át egy könyvcsomagot Veres Laurának a városvezető.

Dr. Görgényi Ernő külön gratulált a sportolónak, hogy országos csúcsot úsztak a számban.

Fotó: Kiss Zoltán

– Az egész város büszke lehet Laurára hiszen egy ifjúsági olimpián, váltóban, az ő részvételével értek el bronzérmet. És amit meg kell említeni, hogy új országos csúcsot állítottak be, hiszen egy másodperccel jobb eredményt úsztak, mint az eddigi országos csúcs – emelte ki a polgármester.

A sportoló elmondta, nagyon örültek a sikernek, annak, hogy sikerült elhozniuk az érmet, az pedig külön öröm volt, hogy új országos csúcsot úsztak

– Szerintem ez úgy sikerült, hogy mindenki nagyon szerette volna ezt az érmet, és nem akartunk üres kézzel hazajönni. Nagyon jó volt az egész verseny, a szervezők jó munkát végeztek. Nagy volt az örömünk, amikor harmadikok lettünk, mindenki sírt, nagyon örültünk neki. Nagyon jó volt – öntötte szavakba a verseny utáni érzéseit Veres Laura.

A lány édesapja elmondta, az egész család nézte a versenyt, az online közvetítést figyelték a televízión keresztül. A délelőtti eredmények alapján pedig már tudták, hogy délután is nézni kell a futamokat. – Mikor megláttuk az eredményt, nagyon örültünk, pezsgőt is bontottunk – emlékezett vissza Veres József.

A sportoló elmondta, váltótársaival jelenleg is tartja a kapcsolatot, sőt később a fővárosban találkozni is fognak. Jelenleg azonban a pihenés, a nyaralás időszakát tölti, jövő héten például a családdal a Balatonra utaznak. Szeptembertől pedig újult erővel vág neki a felkészülésnek, a versenyeknek.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában