Vitorlázórepülés

2019.07.19. 10:29

Kötelező volt három órát a levegőben töltenie a bajnokság mezőnyének

Három órás, területek feletti repülést írt ki csütörtökre a 20. Vitorlázórepülő Európa-bajnokság versenybizottsága, ami azt jelenti, hogy ezt az időt végig kellett repülni.

Gajdács Pál

Azt azonban a pilótákra bízták, hogy a kijelölt helyszíneket, így többek között Nagyjeszent és Trencsénteplicét, milyen sorrendben és milyen irányból érintik. A prievidzai kontinensbajnokság 10. versenynapján megyénk egyetlen képviselője, Laurinyecz Sándor 230,59 kilométert repült, 76,86 km/órás átlagsebességet elérve.

A FAI Club osztályban versenyző békési sportember előtt 18-an végeztek, de a riválisok szereplése úgy alakult, hogy így is előre tudott egyet lépni az összetett versenyben. Az eddig megszerzett 6979 pont jelenleg a 17. helyhez elegendő.

Bár a brit Tom Arscott csütörtökön „csak” 3. lett, mégis érik az Európa-bajnoki győzelme, hiszen az üldöző német Uwe Wahlig csak távolabbról szemlélte a napi legjobbakat. Az első helyen a francia Adrien Henry tette le a repülőjét. A szegedi Tamás Ferencnek ezúttal nem jött ki a lépés, összetettben le is csúszott a dobogóról, jelenleg ötödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában