Galériával

2019.06.24. 09:35

Schindler Szabolcsék elkezdték a munkát az Előrénél

Az elmúlt heti rávezető edzések után hétfőn ténylegesen is megkezdi a felkészülést a 2019–2020-as szezonra a Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es labdarúgó alakulata.

Gajdács Pál

Békéscsaba 1912 előre edzés, 20190624, Békéscsaba, Schindler Szabolcs vezetőedző, BÁ, BMH

Az első csapat tagjai június 20-án tértek vissza a szabadságukról és csütörtökön, valamint pénteken már egy-egy rávezető foglalkozáson vehettek részt. A felkészülési időszak viszont igazából hétfőn délelőtt kezdődik az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre számára. Az új szakmai stáb június 23-án délután találkozott, ahol az ismerkedés után áttekintették a teendőket, aktualizálták a felkészülési programot, valamint egyeztették az előttünk álló igen fontos időszak eseményeit.

Megérkezett szabadságáról az új vezetőedző, a lila-fehéreket játékosként 2003 és 2005 között szolgáló, legutóbb Ajkán dolgozó Schindler Szabolcs is. A 44 éves, pro-licenccel rendelkező szakember és Igricz Mihály klubigazgató bemutatták a stáb új tagjait, amely jócskán átalakul az új idényre.

Fotó: Google

Kincses Ádám – asszisztens- és erőnléti edző mellett, Brlázs István Gábor – a második számú együttes vezetőedzője is kiveszi majd részét az NB II.-es teendőkből. Új masszőrje lesz a gárdának, Szigeti Zoltán Elekes Sándort váltja a pozícióban. Utóbbi azonban nem szakad el teljesen a klubtól, továbbra is besegít a munkába, ám más jellegű elfoglaltságai miatt teljes munkaidőben már nem tudja vállalni a munkát. Szintén változás történt a szertárosi munkakörben, amelyet ezután Tóth Roland lát majd el.

Szerettük volna megkérdezni az új vezetőedzőt, aki a roppant sűrű hétfői programja miatt keddre ígérte, hogy válaszol a sajtó kérdéseire.

A felkészülési mérkőzéseket illetően változás, hogy az élvonalbeli Kisvárda lemondta a békéscsabai túrát, de a Füzesgyarmat elleni edzőmeccset viszont a Kórház utcában rendezik meg. Két felkészülési mérkőzésre még keresik az ellenfelet, nagy valószínűséggel a héten ezek a mérkőzések is konkretizálódnak. Ami biztosnak tűnik, hogy a felkészülési mérkőzések sorát július 3-án Miskolcon, a Diósgyőri VTK ellen kezdik meg.

A sérültek szépen gyógyulnak és ha minden jól alakul, akkor lehet velük számolni a szezonban. A rutinos kapus, a májusban a Soroksár elleni bajnokin többszörös arckoponya törést szenvedő Ribánszki László teljes gyógyulásához – az orvosi tájékoztatás szerint – még legalább egy hétre van szükség, így várhatóan július 1-től ő is utazik a tiszaújvárosi edzőtáborba.

– Szélpál Norbert kéztöréssel bajlódik, melyet operálni is kellett, de hétfőn olyan rögzítőkötést kap, mellyel már megkezdheti az edzésmunkát. Hursán György achilles-ín sérülése miatt jelenleg gyógytornázik, visszatérésére még várni kell. Mindenki más egészséges, és teljes értékű munkát végezhet.

Új érkezőkről és távozókról július legelején ígért tájékoztatást a klub. Négy új igazolás már biztos, rajtuk kívül további két labdarúgó érkezése várható. A napokban próbázók is érkeznek Békéscsabára, akik megmutathatják tehetségüket – esetleges szerződtetésükről a szakmai stáb javaslatait, ajánlásait figyelembe véve a vezetőség dönt majd.

Eddig három játékos – Viczián Ádám, Szatmári István és Gránicz Patrik – távozása biztos, a korábbi hírekkel ellentétben Szalai Dániel marad Békéscsabán.

A tervezett felkészülési mérkőzések

Július 3., szerda, 17.00: Diósgyőri VTK–Békéscsaba 1912 Előre

Július 6., szombat, 11:00: Békéscsaba 1912 Előre–Jászberényi FC

Július 13., szombat: Békéscsaba 1912 Előre–Debreceni VSC

Július 20., 17:00: Békéscsaba 1912 Előre–Füzesgyarmati SK

Július 28., vasárnap: Békéscsaba 1912 Előre–az ellenfél még nem ismert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában