vívás

2019.06.11. 11:21

Dékány és Kolczonay is ezüstérmes

A kadet és junior korosztály második, egyben utolsó előválogató versenyét Keszthelyen rendezték.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia juniorjai közül a 102 főt számláló mezőnyben Kolczonay Balázs igen nehéz ágon jutott a 8-as döntőbe. Ehhez először a válogatott honvédos Szakmárit, majd a román válogatott Mácskát kellett legyőznie.

Balázs a döntőben is remekelt a pécsi Farkas és a honvédos Hosszú legyőzésével máris készülhetett a nagydöntőre. Az aranyasszóban aztán már nem bírt a tapolcai Csérivel (9:15). Balázs régen szerepelt utoljára ilyen rangos verseny döntőjében, ezüstérme így különösen értékes. Keszthelyi Zsombornak nem volt jó napja, meg kellett elégednie a 11. hellyel, s Szabó Bence is halványabb volt a szokottnál, ő 18. lett.

A hölgyek 71-en vágtak neki az idényzárónak, s ketten is nagyon jól vívtak. Dékány Kingán nem látszott, hogy egy hete még Európa-bajnokságon kellett helytállnia, Petri Renáta pedig régi formájában vetette magát a küzdelembe. Döntőbe jutásukhoz kétség sem férhetett. A dobogóhoz mindkettejüknek válogatott ellenféllel kellett szembenéznie.

Kinga az Európa-bajnoki ezüstérmes, honvédos Fekete Laurát múlta felül, Renáta a Fless Európa-bajnokát, Kolczonay Borbálát győzte le. A még fényesebb éremért a két csabai lánynak egymással kellett megküzdenie. Kinga magabiztosan hozta az asszót, s készülhetett a tatai kétszeres Európa-bajnok Büki Lili elleni aranycsatára. Színvonalas, izgalmas csörtét vívtak.

Kinga kezdett jobban, elhúzott négy találattal, de Lili éppen azért klasszis, mert sosem adja fel. 14:13-ig végig Kinga vezetett, de 14:14-nél egyetlen találat döntött az aranyérem sorsáról, s Lili volt a határozottabb. A nyári szünetre Kinga a ranglista 3. helyéről mehet pihenni, Renáta a hetedikről. A fiúk ranglistáján Keszthelyi Zsombor 5., Kolczonay Balázs 7.,, Szabó Bence 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában