labdarúgás

2019.06.07. 20:41

Büntetőkkel a Jamina a kupagyőztes

Változatos, fordulatokban és helyzetekben gazdag mérkőzésen a Jamina SE csapata nyerte a negyedik alkalommal kiírt Békés Megyei Kupát. A csabai alakulat a pénteki Kórház utcai fináléban az Orosházi MTK-ULE 1913 alakulatát múlta felül büntetőrúgásokkal.

Gajdács Pál

Az előmérkőzést a Békés Megyei Ifjúsági Kupa fináléja jelentette, amelyen a szarvasi fiatalok harcos, változatos mérkőzésen, a hajrában szerzett gólokkal múlták felül 2-0-ra a végére elfáradó apácaiakat.

Békés Megyei Ifjúsági Kupa döntő: Szarvas – Csanádapáca /Fotó: Bohus Krisztián/

A felnőtt mérkőzésen is tempósan kezdtek a csapatok, a 8. percben Kovács Imre jobb összekötőből megküldött lövése alig szállt kapu felett. Röviddel később megszerezte a vezetést a Jamina, miután Kardos Tamást mintaszerűen ugratták ki a bizonytalankodó orosházi védők között, aki a tizenhatoson belülről a kiszolgáltatott Tóth Krisztián mellett elegánsan helyezte el a labdát a kapu bal oldalába, lőtte a labdát, 0–1.

Pirosban az Orosháza világoskékben a Jamina SE csapata /Fotó: Bohus Krisztián/

Nem sokáig tarthatott azonban a csabaiak öröme, mert két szabadrúgásból Simon Róbert két perc alatt megfordította a mérkőzést. Az első gól a bal összeköt helyéről esett éppen csak a tizenhatoson kívülről, és a jobb felsőbe tekerte a játékszert, 1–1. A második két-három lépéssel beljebbről, azt pedig a bal alsó sarokba lőtte, 2–1.

A folytatásban is az orosháziak voltak veszélyesebbek, félóra elteltével mégis a Jamina egalizált. Ulrich Roland a pálya bal oldaláról, az oldalvonal közeléből végzett el egy szabadrúgást, jó 25 méterről. Erős lövése a dermedt kapus megrökönyödésére a rövid felső sarokban kötött ki, 2–2.

A második félidő gyors orosházi góllal kezdődött. Egy bal oldali szögletet követően röviden szabadítottak fel a jaminai védők, a labda Varga Péter elé került, aki 16 méterről pontosan lőtt a bal sarokba, 3–2. Pozsár Gábor frissítő szándékkel nyomban hármas cserét hajtott végre, majd egy negyedik embert is pályára küldött. Mindez meghozta a várt hatást, mert a 64. percben egy jobb oldali szögletet az egyik új beszálló, Szudár Csaba bólintott a kapuba, 3–3.

Az utolsó 20 percben elkeseredett csata folyt a győztes találat megszerzéséért, mindkét oldalon megadatott erre a lehetőség, de gól már nem született újabb. Utolsó momentumként Sebők Martin közelről leadott lövése a büfébe talált utat, ahová ekkor már vélhetően minden játékos kívánkozott.

Büntetőrúgások döntöttek, amelyet a csabaiak közül mind a négy játékos értékesített, az orosháziak részéről viszont ketten is belehibáztak, így azután a negyedik emberüknek már nem is kellett a labda mögé állnia.

A rutin és a fiatalos lendület küzdelmét hozta a döntő, menet közben mindkét fél állt vesztésre és nyerésre egyaránt. A jaminaiak mellett a közönség is nyertesnek érezhette magát, hiszen egy nyílt színi kupacsatát láthatott, sok góllal.

A győztesnek járó serleget és a játékosok emlékérmeit Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója nyújtotta át.

Fotó: Erdős Norman (14 éves)

Buza Barnabás: – A rendes játékidőben kellett volna eldöntenünk a mérkőzést. A büntetők már a lutri kategóriához tartoznak. Köszönöm az éves munkát az elnök úrnak, a vezetőknek és a játékosoknak egyaránt.

Pozsár Gábor: – Nagyon izgalmas, változatos meccs volt, kétszer is talpra tudtunk állni, ami nagy lélektani előnyt jelentett, de a sikerünkhöz kellett Harman kapus is, aki két büntetőt hárított.

Orosházi MTK-ULE 1913–Jamina SE 3–3 (2–2) – büntetőkkel 4:7

Békés Megyei Kupa, döntő. Békéscsaba, Kórház utca, 620 néző. V.: Mihálik (Nagy G., László). Orosháza: Tóth K. – Kasuba, Szabó N. Deli, Varga P. – Harangozó, Simon, Horváth Miklós (Fehér, 76.), Kichler (Mazán, 62.), – Szabó Á. (Tóth-Kása, 88.), Sindel (Péli, 69.). Edző: Buza Barna. Jamina: Harman – Faragó, Ulrich, Kerekes (Szudár, 51.), Bencsik Cs. – Kovács I. (Sebők, 60.), Papp – Horváth Milán (Milek, 51.), Kardos, Darányi – Leszkó (Nyúl, 51.). Edző: Pozsár Gábor. G.: Simon a 15., a 17., Varga P. a 47., ill. Kardos a 12., Ulrich a 31., Szudár a 64. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában