biliárd

2019.05.17. 15:52

Belvárosi házi döntő Mezőberényben

A minap került megrendezésre az Eurokegel I. osztály idei második kiemelt versenye, ahol a Mezőberényi BK biztosította a helyszínt.

G. P.

Már a csoportmérkőzések alatt látszott, hogy a mezőny nagyon komolyan veszi a megmérettetést. Délutánra kialakult a legjobb négy mezőnye, mint már oly sokszor, a Békéscsabai Belvárosi Cápák játékosai domináltak a végjátékban.

Az elődöntőből Turi Zoltán magabiztos, magas színvonalú játékot nyújtva jutott tovább Kurta László ellen (3:1). A másik elődöntő maratoni összecsapást hozott, mindkét fél kiérdemelte volna a továbbjutást (Hőgyes Benjámin—Tomka Lajos 2:3).

A bronzmérkőzés ötszettes csatát hozott, ahol Kurta László kétszettes hátrányból fordította a maga javára a mérkőzést. Hőgyes Benjámin—Kurta László 2:3. A döntőben Turi Zoltán továbbra is magas színvonalú játékot bemutatva, könnyedén győzte le a nap végére elfáradó ellenfelét: (Tomka Lajos—Turi Zoltán 0:3.

A végső sorrend: 1. Turi Zoltán, 2. Tomka Lajos (mindkettő Belvárosi Cápák BK, Békéscsaba), 3. Kurta László (Berényi BK), 4. Hőgyes Benjámin (Okányi BK).

Ezek is érdekelhetik