Vívás

2019.04.12. 15:28

Dékány Kinga korán búcsúzott

Nagyon korán, már a 128-as táblán elbúcsúzott a küzdelmektől Dékány Kinga, a lengyelországi Torunban zajló junior világbajnokságon. Pedig a csoportküzdelmek után nem úgy festett, hogy a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia elsőéves juniorja mérkőzést sem nyer a főtáblán.

Gajdács Pál

A 23 csoportból az ötös számúba besorolást nyerő párbajtőröző egyesült államokbeli, román, argentin, szerb és szlovák ellenfelén is sikerrel jutott túl, egyedül a japán Takahashi okozott számára némi fejtörést.

Az is jó előjelnek bizonyult, hogy az izraeli Nikol Gavrielko igencsak botladozott az előcsatározások során, mindössze két csörtét nyert meg, négyet elbukott.

Aztán a pénteki kora délutáni főtáblás mérkőzésen, az eredményei alapján a 108. helyen táblára kerülő izraeli lány viszonylag simán, 15:7-re legyőzte a 21. helyre rangsorolt magyar vívót.

A 65. helyen záró Kinga vasárnap a csapatversenyek során javíthat, ahol szintén nem kell eredménykényszer alatt versenyeznie, de nyilván jót tenne a lelkének, ha több győztes asszót vívna.

Szombaton a másik békéscsabai, a kadett Keszthelyi Zsombor szólíttatik pástra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában