Labdarúgás

2019.03.29. 15:00

Vasárnap a korábbi csabai edző csapata érkezik a Kórház utcába

Az NB II.-es bajnokság harmincadik fordulójában vasárnap 17 órakor a tabella ötödik helyén álló, 47 pontos Békéscsaba 1912 Előre együttese a korábbi békéscsabai vezetőedző, Zoran Szpisljak által irányított 40 pontos, kilencedik helyezett Nyíregyházát fogadja a Kórház utcai stadionban. A két együttes őszi gólzáporos mérkőzését 6–3-ra a Nyíregyháza nyerte.

V. L.

Boér Gábor, a békéscsabaiak vezetőedzője így vélekedik a vasárnapi találkozó esélyeiről: – Szeretnénk javítani a legutóbbi budafoki botlást. A csapat a válogatott mérkőzések közötti szünetben ugyanúgy készült mint a többi bajnoki találkozóra. A vendégek egy szervezett csapatot alkotnak, amely az utóbbi időben sorra gyűjtögette a pontokat, hiszen három mérkőzést nyertek zsinórban. Nem lesz könnyű dolgunk, de hazai pályán szeretnénk itthon tartani a három pontot. Sajnos most is sok lesz a hiányzónk, de vallom, hogy azért több mint húsz tagú a keretünk, hogy akik pályára lépnek azok méltóképpen képviseljék a klubot, és oldják meg a rájuk bízott feladatot.

A békéscsabai csapatnál a szünetben inkább nőtt a sérültek száma, mint csökkent volna! Gránicz Patrik visszatérésére még legalább egy-két hetet várni kell, Pilán Márkó sérült, Babinyecz Balázs az utóbbi napokban betegséggel küzdött, Lustyik Levente második műtétjére vár, Mácsai László és Zsilinszki Martin is megsérült, a fiatal Styecz Bence ugyancsak maródi, a rutinos gólerős támadó, Urbin Péter pedig a bokáját-sarkát fájlalja. A névsort Dávid Zoltán egészíti ki, aki az U17-es válogatott elit-körében szerepel, így nem áll a lila-fehérek rendelkezésére.

A vendég csapat több játékosa korábban a Békéscsabát erősítette, hiszen Rubus Tamás, Jova Levente vagy éppen Gyurján Bence is focizott az Előrében, de érdekes lehet Nagy József pályára lépése is, hiszen Nagy Sándor ikertestvéréről van szó.

Érdekesség, hogy lesz egy jubiláns is a liláknál a vasárnapi találkozón, Ribánszki László ezen a napon századszor állhat bajnoki mérkőzésen az Előre kapujában.

Ezek is érdekelhetik